Tuntud värviekspertidest koosnev žürii oli inspireeritud üleilmsetest suundadest, mis toovad sisekujundusse rahulikkust, soosivad oma kätega tehtud asju ja kõike, mis on looduslik.

Žüriisse kuulusid sisustussuundade analüütik Nina Bruun, Tikkurila disainijuht Marika Raike ja loovdisainer Päivi Häikiö. N405 Terracotta on julge värv, mis kutsub puudutama, katsetama ja keskenduma hetkele. Kollaka varjundiga loomulik valgus paneb lõunapoolsel pinnal punased pigmendid särama ja tõstab selle tähelepanu keskmesse. Jahedam põhjapoolne valgus toob esile rahulikumad pruunid toonid.

Terrakota lisab heledasse interjööri julge nüansi

Skandinaavia sisekujundus on liikumas maalähedaste värvitoonide poole, mis on eelistatud ka Euroopas. Terrakota oranž toon sarnaneb punase saviga ja toob väga vajaliku soojuse tavapärasesse heledasse interjööri.

„Hallide ja valgete domineerimine on lõpuks taandumas ja Põhjamaade disainerid on kahvatute toonide juurest liikumas isikupärasema ja unikaalsema värvikasutuse poole. Värvid on muutumas jälle eneseväljendusvahendiks. Sisekujundajana töötan pidevalt värvidega, nii et tundus loomulik mitte piirduda oma korteris vaid valgete seintega. Tikkurila Aasta värvitoon, maalähedane N405 Terracota on saanud suureks ja oluliseks detailiks minu elutoas,“ selgitab Kopenhaagenis elav sisearhitekt Nina Bruun.

LOE VEEL: