Kes: Andry (38), Triin (35), Rosalin (5) ja Elenor (3)
Mis: 136 m² ridamajakorter
Kus: Tallinnas Kloostrimetsas

Peamiselt musta-kuldsena loodud ja kahe inimese vajadusi rahuldanud pelgupaigast on nüüdseks saanud naeru ja kilkeid täis värviküllane kodu, mille kirjeldamisel kasutab pererahvas tähtsaina esile kerkinud võtmesõnu: isikupära, loomingulisus ja praktilisus. Tõeliselt mõnusa kodu sünniks on perel olnud julgust muuta ka juba sisseelatud ja harjumuspäraseks saanud eluruumi.

Retromööbel vahetas välja modernse lihtsuse ning pakub lastega perele mängulisemaid ruumilahendusi. Paindlikud põrandavalgustid lubavad hubast valgust suunata kõikjale, kus tarvis.
Padjakangad valis ja valmistas Triin. (Vaibad Narma ja Ikea)


Ideed tuleb ellu viia!
Neljatoalise ridaelamukorteri allkorrusel on avatud köögiga elutuba, tualett ja majapidamisruum, ülal paiknevad kolm tuba ja vannituba. Avatud elutoa eraldi tsoonideks jaotatud ruumiloogika sobib perele, sest siin on igaühel võimalus oma kohake leida, kinnitab Triin. Ridaelamu on lastele ka suurepärane ühise mänguplatsiga elupaik, samas aitavad terrassi ette rajatud istutused luua veidi privaatsema aiatsooni.

Pere hindab loomingulisust ja on seepärast püüdnud tasapisi soetada koju ka kunstiteoseid, mis silmanähtavalt eluruume ilmestavad ja isikupäraseks muudavad. Aukoha on endale võtnud Merike Estna maal, mis elutoa seinal söögilaua ääres seltskonda pakub. Iseenda loomevajadusest annab tunnistust alumise korruse majandusruum-abiköök-garderoob, kus värvipotid on sisekujundusega edasi tegutsemiseks kogu aeg valmis, nagu kinnitab pererahvas.

Seinalaiust peeglit on tüütu puhastada, ent avarust lisab see märkimisväärselt. Efektse valamu asemel igatsetakse siiski praktilisemat. Retrohõngu ja praktilist mugavust lisab ratastel abilaud, mis hakkas oma vahva värvitooniga silma salongis Muster.


Restaureerimine ja retro
Triin tunnistab, et pidev muutmisvajadus ja uued kujundusideed on saanud alguse enamjaolt tema enda peast. Huvi sisustuse ja stiiliajaloo vastu viis enne laste sündi finantsvaldkonnas töötanud naise hoopis ehituskooli restaureerimist õppima ja seni on tal põhjust õpituga väga rahul olla. Ta kiidab kooliaegset praktikakogemust nii Eestis kui Itaalias ja saadud oskust pöörata tähelepanu õigeile restaureerimispõhimõtteile.

Kenad paneelid aitavad ridaelamu terrassil luua veidi privaatsema nurgakese.


Kindlustusvaldkonnas töötava Andry kanda on olnud kõigele kaasamõtlemine ja ehituslik teostus. Aastatega on sellisest ühisest kodu kallal nokitsemisest saanud mõlemaid inspireeriv hobi ja
ajaveetmisviis. Tunnistuseks heast meeskonnatööst on loomingulisuse eest saadud lisapunktidega võidetud stiilipreemia ning kodu, mis pakub nii silmarõõmu kui praktilist mugavust kogu perele.
Nende viimaseks kireks nimetab Triin kodust retromööblit, mis leitud peamiselt mitmetest kasutatud mööbli kauplustest.

Lugu ilmus ajakirja Kodu & Aed septembrinumbris. Osta värske number poest ja vaata www.telli24.ee.