Aasta eest Tartumaale uuendatud rehielamusse kolinud Ago ja Maris Albert on tõelised uue aja inimesed: ametilt ja oskustelt maailmakodanikud, oskavad nad lugu pidada ka esivanemate pärandist. Nii kolis nende õuele saunatiigi kaldale Viljandimaalt pärit hoone, mis oli ka ennevanasti saunana kasutuses. Sellest on saanud mõnus ajaveetmise koht, kus tunnid märkamatult kaovad.

Suures saunaahjus on kokandushuviline pere vormirooga küpsetanud ja peremees tahab suvel ka liha suitsutamist katsetada. Saunalakale on plaanis aga põrand alla lüüa, et suvekülalistele jätkuks vajadusel ulualust.

Projektijuhi ametit pidav peremees Ago on ehitustöödega sina peal ning teadis üsna täpselt, mida tasus arvesse võtta. Et aga saun püstitati samal ajal majaehitusega, mis võttis kogu peremehe jõu ja tähelepanu, telliti selle ehitus ametimeestelt. Hoone tõi kohaleja pani püsti OÜ Päikesepuu eesotsas Andres Ansperiga, kes on Viljandi Kultuuriakadeemias rahvusliku ehituse eriala õppejõud ning tunneb ametit mõistagi iga kandi pealt. Nende tööga jäädi tõepoolest väga rahule. 

Lugu ilmus ajakirja Kodu & Aed mainumbris, kust saad lugu edasi lugeda. Mainumber toob veel lugejani lauljanna Maikeni hea õnnetundega kodu, mõnusa sauna Nõmmel, talu põlispuude varjus, eestlanna kodu Inglismaal, iluaia Türil, maikuu seemneüllatused, kevadiselt säravad priimulad ja kirevate amplite istutamise. Meisterdamishuviline leiab ajakirjast ka isetegemisõpetused mõnusate ürdivihtade, tööriistakasti ning vastupidava terrassi tegemiseks. Lisaks mahukas aiapeo-eri ning retseptid särtsakast sidrunist maiasmoka ahvatlusteni! Loe ja tähista Kodu & Aia 15. sünnipäeva!