Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu tegevjuhi Henrik Välja sõnul on lähiaastate arhitektuuri peamiseks märksõnaks jätkusuutlik arhitektuur ehk energiatõhususe ja kuidas vähendada keskkonnasõbralike materjalide kasutamise kaudu hoonete negatiivset mõju keskkonnale. “Puit kui keskkonnasõbralik ehitusmaterjal kogub aina enam populaarsust, mistõttu näeme üha enam puitu nii eramute kui ka korrushoonete ehituses. Tänu puidu esteetikale ja kergele töödeldavusele saab puitu kasutades ehitada stiilse ning vastupidava ehitise,” selgitas Välja. Tema arvates peaksime metsarikka ja tugeva ehitussektoriga riigina enam tähelepanu pöörama sellele, kuidas integreerida puidu kasutamisel kvaliteedi, tervise, ohutuse ning säästliku kasutuse aspektid ning kuidas puit aitab kaasa kohaliku ja ülemaailmse majanduse jätkusuutlikule arengule.

Inspireerimaks ka Eestis enam hooneid puidust ehitama, astuvad konverentsil üles arhitektid ja insenerid, kes toovad puitarhitektuuri näiteid nii Põhja-Ameerikast, Austriast, Soomest, Lätist kui ka Suurbritanniast. Iseäralike teemadena käsitletakse konverentsil mitmekorruseliste puidust moodulmajade ja ristkihtpuidust korrushoonete ehitust.

Konverentsil kuulutatakse välja ka konkursi Aasta puitehitis 2017 parimad puitehitised Eestis. Rahva lemmiku saab valida siin.

Konverentsi korraldab Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit koostöös Eesti Arhitektide Liidu ja Eesti Ehitusinseneride Liiduga.

Konverentsil esinejate ja programmiga saab tutvuda lähemalt www.puidukonverents.ee.

LOE VEEL: