Paar aastat tagasi valminud maja on kõrvalasuvate, pea sajandivanuste kortermajade eeskujul puitlaudisega kaetud ning selle ilus, mündiroheline toon annab terrassile võluva tausta. Laudise toonist lähtuvalt kujundasimegi suvise puhketoa värskelt helgeks, lisades sinna harmoonilise koosluse elavdamiseks killukese säravat roosat.

Täiendasime olemasolevat terrassidiivanit erinevates suurustes ja toonides patjadega, et anda värvi ja lisada mugavust. Lisasime istumisnurka ka kolm lauakest, mida saab vajaduse korral eraldi kasutada ja üksteise alla lükata. Talveperioodil on sellistele lauakestele lihtne toas kohta leida, sest need vajavad vähe ruumi.

Talveunest ärganud terrass sai kevadiselt värske kuue. Täiendasime olemasolevat puhkenurka paari mööblieseme ja suure põrandavalgustiga, lisasime värvikaid tekstiile ja lopsakaid taimi.


Kujundasime terrassiukse kõrvale mõnusa lugemisnurga ning täiendasime terrassi suure, pimedas eriti efektselt mõjuva välisvalgustiga, millele võib vastavalt hooajale mitmesuguseid taimi lisada. Ja miks mitte talvel panipaika peitmise asemel valgusti hoopis tuppa tõsta ja kujundada näiteks toalilledega! Samuti saab seda jõulude ajal ehtekuulidega täita.

Terrassile haljastust, näiteks suuri lillepotte kavandades peab arvestama ka nende raskusega. Seepärast valisime suurtele, lopsakatele hortensiatele kerged plastist lillepotid. Koos mulla ja veega on suure keraamilise lillepoti kaal päris arvestatav ja kui potte on rohkesti, võib suur mass terrassi või rõdu kandekonstruktsioonile liiga teha. Ka rõdupiirdele valisime maitsetaimede jaoks neutraalsed tumehallid plastpotid — neid on kerge piirdele seada, lisaks aitavad need linnaruumis pisut visuaalset eraldatust luua.

Ilusa päeva algus!


Täname Maari ja Hille Hinsbergi!

Edasi loe ajakirja Kodu & Aed mainumbrist. Osta värske number poest või telli www.ajakirjad.ee!