Arhitekt Carl Bengtsson projekteeris selle Göteborgis asuva korterelamu aastal 1927. Korterite planeering on niivõrd hästi läbi mõeldud, et on püsimud siiani peaaegu muutmata kujul. Magamistoad ja köök avanevad rohelust täis hoovi, elutuba aga tänava poole.

Kuna aknaid jagub mitmesse ilmakaarde, siis on korteris ka küllaldaselt valgust ja muidu heledasse interjööri sobitud erksad värvilaigud loovad erksa mulje. Kolme meetri kõrgused laed lisavad avarust ja annavad edasi 20. sajandi hõngu. Säilinud on originaalne tammepõrand (esikus on see valgeks värvitud), terasest radiaatorid, dekoratiivkrohvitud lagi, restaureeritud aknad… Kamin elutoas on vaatamisväärsus omaette. Raamatudki riiulites moodustavad omaette “kunstiteose”.

Selle kodu esikus tervitab sisenejaid värvijulge tapeet.

Pilte, maale ja fotosid jagub kõikjale.

Köögis on samuti alles jäetud algupärased lükanduksed. Kapid on kitsa planeeringuga köögis ehitatud praktilisust silmas pidades — maast laeni.

Soojal ajal saab hommikusööki nautida köögist avaneval rõdul.

Magamis- ja elutoa vahel on restaureeritud lükanduks. Magamistuba ise on lihtne ja värviaktsendiks on siin kirgaste värvidega maal.

Aknalauad on jällegi omased 20. sajandi Rootsi arhitektuurile — siia mahuvad kenasti nii taimed kui ka sisustusesemed ja raamatud.

Lastetoas on ruumi nii palju, et siia mahub toimetama kaks last.

Lastetoas on pildid lastepärased.

Vannituba on lihtne, klassikalise kujunduse ja värvigammaga.

Graniidist kapipealne on stiilne ja vastupidav.

Allikas: Alvhem.com