1. Neutraalsed värvid aitavad sisustust ja materjale paremini esile tõsta

Ruumile tekstuuri lisavad materjalid ja sisusetusemendid kipuvad meil tihtipeale kahe silma vahele jääma. Sisekujundajad on sellel alal aga koolitust saanud ja oskavad disainisaladusi nutikalt ära kasutada — neutraalse tausta miksimine hubasust rõhutavate puitdetailide, kiviseinte või erinevate tekstiilidega, aitab luua ruumis mõnusalt värske ja mitmekihilise õhkkonna.

Foto: Shutterstock

Toome ühe näite: kui värvida seinad oranžiks, haarab julge värvitoon kogu tähelepanu endale ning pisemad elemendid sumbuvad eredasse tausta. See ei pruugi ilmtingimata halb olla, kui see on hästi teostatud, kuid tihtipeale jätab kihilisust ja tekstuuri arvestava kujunduse kaotamine ruumist kõleda mulje. Mitmekihiline lähenemine on hubase ja meeldivalt kujundatud sisekujunduse võtmeks ning neutraalsed värvid aitavad seda kergemini saavutada. Skandinaavlased on juba sajandeid sellise kujundusstiiliga kuulsust teeninud. Selles köögis lubab neutraalne värviskeem puidumustritel ja kiviseinal oma täies ilus esile tulla.

Foto: alvhem.com

2. Neutraalne värv ei väsita

Kes on kunagi mõnes ruumis erksate ja tugevate värvidega eksperimenteerinud, on ka ilmselt kogenud, et peagi tekib soov uuesti pintsel haarata ja elamisse midagi rahulikumat leida. Neutraalsete värvide parim omadus on see, et nendest on raske ära tüdineda. Neutraalne on ja jääb klassikaks. Kui sul tuleb tuju oma ellu pisut värve lisada, siis piisab vaid mõnest eredatoonilises padjast või kaunist kirjust lillekimbust.

Foto: Shutterstock

Võta neutraalset värviskeemi kui investeeringut, mis aitab vältida hilisemat kahetsemist ning luua sellise sisekujunduse, mis iial moest ei lähe. Magamistuba alloleval pildil on suurepärane näide sobivalt kasutatud neutraalsetest toonidest. Kujutle vaid, kui need seinad hiilgaksid eredates värvides. Kohe kindlasti poleks enam tegu sellise mõnusalt rahustava pelgupaigaga nagu see on praegu.

Foto: Shutterstock

3. Neutraalsed toonid võivad olla isikupärased

Kui sinu unistuseks on ainulaadne sisekujundus, mis annaks tunnistust erakordsest ja säravast isiksusest, ei pea loobuma ka neutraalsest värvigammast. Vastupidi — neutraalsel tagapinnal kerkib esiplaanile sinu isiklik maitse ning see annab sulle suurepärase võimaluse kõigile oma hiilgavaid disaininoppeid ja personaalset stiili demonstreerida.

Foto: alvhem.com

Disainerid otsustavad neutraalsete seinte kasuks kindlal põhjusel ja seda eriti moodsas interjööris — pretensioonitu taust lubab tippkvaliteediga mööblil ja arhitektuuril endal esile tõusta. Seda reeglit illustreerib hästi allolev pilt, kus kodutekstiilid neutraalsel taustal elama hakkavad

Foto: alvhem.com

4. Neutraalne sobib iga kujundusstiiliga

Neutraalsetel värvidel on veel üks hea omadus — nimelt töötavad nad suurepäraselt iga stiili puhul. Olgu selleks siis modernne ja minimalistlik, eklektiline või klassikaline stiil. Neutraalsed valged ja hallid seinad, mis on hetkel väga populaarsed, lubavad ruumil suurema ja õhulisemana paista ning annavad sellele puhta ja kutsuva ilme. Neutraalsete värvide mõjuvõimu kinnitavad ka kinnisvaramaaklerid — heledad ja loomulikud värvid aitavad potentsiaalsetel koduostjatel kergemini ruumi omaenda esemetega ette kujutada.

Foto: Shutterstock


Neutraalsete värvide mõjuvõimu kinnitavad ka kinnisvaramaaklerid — heledad ja loomulikud värvid aitavad potentsiaalsetel koduostjatel kergemini ruumi omaenda esemetega ette kujutada.

LOE LISAKS: