1. Kujunda aktsentsein

Kui on soov interjöörile täiesti uus hingamine anda, saab seda teha imelihtsalt. Tihti piisab vaid aktsentseinast, mis püüab pilku ja paneb ruumi hoopis teistmoodi elama. Kui su elutuba on valge ja tahad vaheldust, värvi või tapeedi ära üks sein. Iseenesest võib aktsentsein olla ükskõik, milline sein, aga see peaks kindlasti rõhutama ruumi fookuspunkti. Fookuspunkt on see punkt, kuhu koondub suurem osa tähelepanust — näiteks kamin, televiisor või midagi muud silmapaistvat, mille ümber on organiseeritud ülejäänud sisustus. Erksa värvi asemel võib aga hoopis kogu ruumi üle värvida. Näiteks kui enne on ruum olnud tumedates toonides, aga see on ära väsitanud, siis miks mitte rüütada ruum hoopis heledasse kuube. Lihtsamate maalritöödega saab reeglina hakkama igaüks ning aja- ja rahakulu on minimaalsed.

2. Kasuta mustreid ja kangaid


Kui värvimine ja tapeetimine ei tule kõne alla ja elad näiteks üürikorteris, saab suuremad muudatused korda saata ka hästi valitud sisustusaksessuaaride abil. Üks parimaid ja soodsamaid nippe, kuidas ruumi ilmele värskust anda, on diivanipatjade, kardinate, vaipade ja diivanikatete vahetamine. Tõsta julgelt ka mööblit ringi ning ära karda loobuda asjadest, mis sulle tegelikult ei meeldi või mis on sind juba pikemat aega häirinud.

3. Vaata valgustus üle

Valgustus peab jõudma ruumi kõikidesse osadesse. See tähendab, et ühes lambist elutoa laes on ilmselgelt liiga vähe. Kasuta erinevaid lampe nii põrandatel kui seintel. Valgust on nelja tüüpi ja peamised tüübid on naturaalne valgus (tuleb ustest ja akendest), ümberkaudne valgus (peaks valgustama kogu ruumi ehk enamasti laelamp), aktsentvalgus (valgus, mis valgustab mingit kindlat ruumi osa), kohtvalgusti (mõeldud mingi konkreetse punkti valgustamiseks, näiteks laua- või lugemislamp). Ideaalne ruum sisaldab kõiki erinevaid valgustitüüpe. See, et valgusteid palju on, ei tähenda, et ruum peaks kogu aeg meenutama ülevalgustatud operatsioonisaali. Mitme valgusti olemasolu loob võimaluse valgusega mängida ja meeleolu luua.

Fotod: Ellos.fi

4. Tühjad pinnad stiilseks!

Kohvilauad, puhvetkapid, raamaturiiulid ja muu taoline näeb näotu ja igav välja, kui see on tühi või vastupidi — üle kuhjatud juhuslike ja ebavajalike objektidega. Lihtsate aksessuaaridega saab aga korda saata imesid. Selleks ei ole vaja ilmtingimata ka minna poodi uusi asju ostma. Vaata kodus ringi, mis sul kuskil kappides ja sahtlites vedeleb. Leia koht küünaldele, raamitud piltidele või laheda disainiga raamatutele.

Foto: Ellos.fi

Allikas: freshome.com

LOE LISAKS: