Mööbli puhul räägitakse traditsiooniliste ja uute materjalide liitmisest, julgetest värvilahendustest, eksootilistest ja etnilistest motiividest.

Stiilid, materjalid ja mustrid

Moes on miksida uut ja vana ning kasutada palju erinevaid kattematerjale, et tulemus oleks piisavalt omanäoline ja põnev. Elutoa ilmet kujundav diivan võib võib anda ruumile sootuks uue näo, kui saab uue katte. Kui olemasolev diivan kipub kasvavale perele või kolimise tõttu uues kodus väikseks jääma, ei pea alati uut suuremat diivanit asemele ostma, vaid võib leida vanale kaaslase hoopis teist karva diivani või uute julge mustriga tugitoolide näol.

Moodsad värvid

Klassikalised rahulikud toonid on sisekujunduses ikka aukohal: graniidihallid, külmad pruunid, pehmed öömustad ja loodusvalged mõjuvad alati hästi. Aktsendiks sobivad aga neile seltsi hetkel moes olevad lopsakad rohelised, tugevad lillakaspunased ja roosad toonid, sinepikollane ja rikkalik sinine.

Naturaalsus ja orgaaniline disain

Rohelus toas ja õues, loodusvaatega suured aknad või lausa klaaseinad on see, mis on selle stiili puhul peamine inspiratsiooniallikas. Mustrid otse loodusest, kõik rohelised ja maalähedased toonid, lillelised kangad ja tapeedid on siin fookuses. Jätkub Skandinaavia disaini võidukäik sisekujunduses: mahe loodusvalge ja -beež, kõik halli varjundid mustani välja on ilmestatud puidu kasutamise ja ohtra koduse flooraga.

Taas- ja uuskasutus ning retrostiil

Nii nagu moes teevad võidukäiku 70ndad, on see ajastu ka interjöörides esile tõusmas. Mustvalged geomeetrilised ja optilised mustrid, julgete toonidega sisustuskangad väiksematel mööbliesemetel nagu toolid, valgustid ja padjad. Kindlasti ka vanadele asjadele uue elu andmine ja tootmisjääkide nutikas ja loominguline kasutamine uute toodete loomiseks. Lapitehnika on salaja aga kindlalt hiilinud lastetekkidelt moodsale mööblile ja aksessuaaridele.

Universaalne disain

Moodne lähenemine mööblile tähendab, et nii kodusesse kui ka töisesse interjööri tasub alati valida mõned multifunktsionaalsed esemed. Nii võivad toolid olla lauad ja lauad näiteks hoopis riiulid. Parimal juhul võiks need isegi kasutatavad olla nii toas kui ka rõdul või terrassil.

Tekst: Softrend