Arhitektid Satu Raitinen ja Markku Sonninen moodustavad paari nii eraelus kui ka töös. Naise sõnul on nad arhitektidena olnud Markkuga tihtipeale rahulolematud ehitajate tegutsemismustri ja läbimõtlemata lahendustega. Jyväskylä elamumessi majaprojekti tõttu võttis arhitektipaar ennast aastaks muudest tegemistest vabaks ja kolis Espoost ajutiselt Kesk-Soome, et intensiivselt ehitusprotsessis osaleda.

Skammi maja karkass on kohapeal ehitatud ja käsitöö osakaal ehituses on suur. Tegemist on kahekorruselise passiivmajaga, millel on kandev puitkonstruktsioon. Eramu fassaadil on kasutatud üllatuslikku materjali — katusekivi. Kesk-Euroopas kasutatakse seda fassaadimaterjalina päris palju, kuid Soomes on Skammin talo üks väheseid väikeehitisi, kus seda on kasutatud. Katusekivi fassaadimaterjalina on odav, hooldusvaba ja sellel on pikk eluiga. Kivi must toon annab ehitisele šiki ja modernse nüansi.

Eramus on elamispinda 155 m2. Avarad terassid ja rõdu pikendavad siseruumi õue ning vastupidi, luues mulje tegelikust suuremast interjöörist. Maja juurde kuulub ka paarikümne ruutmeetrine eraldi sissepääsuga väikekorter-ateljee.

Siseruumi läbiv teema on mugandumine elanike vajadustega ehk loftilik ruum. Alumine korrus moodustub suurest avatud interjöörist, kuhu on võimalik tekitada kasvõi kolm magamistuba ja jõusaal. Esimesel korrusel paikneb ka väike saun.

Teisel korrusel on avatud köögiga elutuba ja magamistuba. Köök pikeneb rõdule, mis suveperioodil toimib arvestatava lisapinnana.

Siseviimistluses on kõik välisseinte sisepinnad kaetud männipuiduga, mis juba tehases töödeldi Tikkurila Akviwax Satinillaga — see ei läigi ja jätab mati pinna. Muud seinad interjööris on värvitud. Maja alumise korruse põrand on lihvitud betoonist ja ülemise korruse põrandal on valge linoleum.

Messi tarvis tegi sisekujunudse majja Marimekko. Satu ja Markku sõnul meeldib neile Marimekko värvi- ja vormimaailm, mis haakub nende poolt valitud viimistlusmaterjalidega, moodustades kena terviku.