Korteri renoveerimise juures oli määrava tähtsusega nii kasutusmugavus kui ka esteetika. Kasutati loodussõbralikke materjale, mis ei pruugi küll esmapilgul silma jääda, kuid parandavad märgatavalt korteri sisekliimat. Esteetiliste lahenduste üheks sisendiks oli korteri Kultuuriväärtuste Ameti väljastatud fassaadipass. Sellest lähtudes on näiteks paigaldatud originaalitruud puitaknad koos ajastule omase ruudustikuga.


Arhitekt Tuuliki Širokova jaoks oli põnevaks väljakutseks luua kolmandal korrusel asuvale 32 ruutmeetrisele pinnale täisväärtuslik 2-toaline korter koos magamistoa, elutoa, köögi ja vannitoaga. Kuigi ruutmeetrite arv tundub numbrina väike, on saavutatud lahendus üllatavalt avar ja õhuline. 

Läbimõeldud planeeringu puhul on kõik justkui oma õiges kohas. Pind on optimaalselt kasutuses ning tundub seetõttu ka suurem. Mainimisväärne on ka see, et algses, renoveerimiseelses korteris, ei olnudki vannituba ning sellele tuli loogiline koht leida.

Kuigi Kalamaja on praegu üks suuremaid tõmbekeskusi Tallinnas, siis on sealne korterite valik üsna piiratud. Kopli 38 korter erineb olemuslikult sealsetest puumajadest oma kõrgete lagede ning kivikonstruktsiooniga. Hoonel on ka põnev ajalugu, mida paljude teiste hoonete kohta öelda ei saa. Korter sobib eelkõige neile, kes armastavad Kalamaja, kuid soovivad vältida puumaja miinuseid, hindavad kvaliteeti ja läbimõeldud detaile ning peavad lugu ajaloohõngulisest elukeskkonnast.

Vaata veel pilte galeriis ja lisainfot Larsen Kinnisvara kodulehelt.