Otsiti lahendusi, kuidas kanda avara ja õhulise lille- ja viljapuuaia emotsioon edasi ka tuppa. Näiteks magamistoas kasutatud lillemustriga tapeet annabki tunde, justkui jõuaks aed akna kaudu korterisse. Säilitati ka tubasid ühendavad algupärased rustikaalsed puituksed, mis kannavad edasi ajastuhõngu.

Kindlasti on üheks huvitavamaks elemendiks renoveeritud puupliit, mis sai uue kuumakindla valge kuue. Visuaalselt mõjub see põhjamaiselt ja romantiliselt, praktiliselt annab see võimaluse nii kütta kui ka toitu valmistada elaval tulel. 

Algupäraselt oli tegu kahetoalise korteriga, mis ei pruugi vastata tänapäevastele vajadustele. Sisearhitekti kaasabil tekitati väga suure magamistoa arvel juurde üks lisatuba. See sobib ideaalselt kas kodukontoriks või lastetoaks. Otsiti ka võimalusi, et anda korterile juurde avarust. Lahenduseks oli eemdaldada ripplaed, mille mõju on märgatav.

Targa Kodu lahendus — kulud kolmandiku võrra väiksemad

Lisaks erakordselt suurele ja privaatsele roheaiale teeb korteri eriliseks innovaatiline Targa Kodu lahendus, mis kontrollib kütte-, elektri- ja veesüsteemi ning valib automaatselt säästlikumad võimalused. Näiteks on võimalik igas toas eraldi määrata kellaajaliselt temperatuurirežiim, mis hoiab toad jahedamad siis, kui pererahvas on tööl. Kööki ja vannituppa on paigaldatud nutikad segistid, mis aitavad säästa vett. Kütet ja elektrisüsteemi saab juhtida korteris asuvast nutiseadmest või kaugjuhtida kasvõi oma telefonist. Lisaks mugavusele ja praktilisusele vähendab kirjeldatud Targa Kodu süsteem igakuiseid kütte-, elektri- ja veekulusid enam kui kolmandiku võrra.

Aktiivne kogukond

Uue Maailma rajoon on Tallinnas ainulaadne. Sealne sotsiaalne õhustik on täiesti eriline. Inimesed ei ole passiivsed, vaid hoolivad oma elukeskkonnast ja löövad selle arengus aktiivselt kaasa. Heaks näiteks on Uue Maailma festival.
Maja aga ise on suure eraldatud hooviga, mis annab võimaluse privaatsust nautida ja soovi korral aeg-ajalt lillepeenras askeldada.

Vaata ka galeriid ja rohkem infot leiad SIIT.