Isegi väikese ruumi puhul on võimalik „mõelda suurelt“ ning luua ruum, mis jõuluajal tõeliselt koduse tunde loob. Jõulude mõnus ja rõõmus õhkkond ei sõltu ruumiplaanist või ruutmeetrite arvust. Ka väikeses ruumis on võimalik luua jõulutunnet, nii et tuba ei jätaks täistuubitud või ülekuhjatud muljet. Nende kenade ja ruumisäästlike kaunistusnippide abil jõuad sa enne jõulutaadi kohale jõudmist oma kodule tõeliselt mõnusa ja hubase ilme anda!

Toredad tillukesed kuusekesed

Jõulupuu ei pea ilmtingimata 3 meetrit kõrge olema, et see kvalifitseeruks tõeliseks jõulupuuks. Kuusel võib olla üksainus oks või viisteist oksa, see võib olla looduslik või kunstmaterjalist või siis võib selle asendada põnevate aiast lõigatud ja vaasi sätitud oksakestega. Selleks, et olla tõeline jõulupuu, ei vaja su puu või oksakesed enamat kui pisut armastust, veidi tulukesi, sädelevaid vanikuid ja jõuluehteid. Suurepärane ruumisäästlik idee on sättida väike kuusk kaminasimsile või aknalauale.

Foto: Unsplash

Ja muidugi võib jõulukuuse ka ise teha — eriti vähe ruumi võtab see seinal.

Kingitused, mis pakuvad silmarõõmu

Kui plaanid oma lähedasi kingitustega rõõmustada, siis too need kapist välja! Selle asemel, et muretseda, kus kingitusi üleandmiseni peidus hoida ja kuhu küll selleks ruumi leida, säti need hoopis kenasti tuba kaunistama. Muretse veidi erinevates jõulutoonides ja -mustrites pakkimispaberit, mis klapiks kokku sinu teiste pühadekaunistustega. Säti pakitud kingid kamina äärde põrandale, kuuse alla, aknalaule või kaminasimsile ja lisa nii tubadele jõulutunnet. See on suurepärane võimalus ruumile visuaalselt kõrgust, värvi ja tekstuuri lisada.

Lisa valgussära

Kogu pühadehooaja vältel on parimaks meeleoluloojaks sätendavad valgushelgid. Eriti just väikeses ruumis on valgusel soojuse ja hubasuse loomisel väga suur roll mängida. Ühtlasi on valgusega lihtne mängida ja seda pole keeruline (ega liiga kallis) tubadesse juurde tuua. Paiguta kaminasimsile või aknalauale erinevas kõrguses metalsetes toonides vaase ja küünlaid. Säti vaasidesse vilkuvad jõulutulukesed, mis lisavad tubadele maagilist hõõgust. Kui eelistad küünlaid, siis too koju mõned toredad jõululõhnalised küünlad. Midagi ei rõhuta pühademeeleolu paremini kui jõuludele omased vürtsikad lõhnad!

Foto: Shutterstock

Kaunista seinad: tee-see-ise jõulukaunistused

Üks lihtsamaid viise väikeste ruumide kaunistamiseks on seinapindade kasutamine. See ei nõua ilmtingimata suuri väljaminekuid ega väga keerulisi kaunistusi. Osta mõned (kleebitavad) riputuskonksud, mis ei kahjusta seinu ning asenda oma tavapärased kunstiteosed jõuluteemaliste pildikestega või riputa seinale pärgasid ja rohelust. Hea lihtne viis põnevate kaunistuste loomiseks on paberlehvikud. Toreda ilme annavad jõuluvärvides ruudulisest paberist volditud lehvikud, seda eriti kombinatsioonis moodsate rõngaspärgade ja roheliste oksakestega.

Praktilised ja kaunid aksessuaarid

  • Jõulumeeleolus kaminasimsid. Just nagu riietus vajab aksessuaare, näiteks nagu kingad ja ehted, nii vajab ka kaminasimss (või aknalaud, kui su kodus pole kaminat) toredaid lisandeid. Kasuta asju, mis sul juba olemas on või lisa pühade elu sisse puhumiseks valikut isetehtud kaunistusi.
  • Loo väike majadelinnak. Šiki välimuse andmiseks värvi majakesed eri värvidesse, katseta vastandvärvidega või kasuta jõuludele omaseid kullahelke.
  • Päkapikud on taas moes! Olgu need siis laste mänguasjad või mõni tore käsitööpäkapikk.
  • Kui tahad millegi põnevamaga katsetada, kasuta kaunistusteks sarvi. Riputa seinale kunstmaterjalist sarved, säti kaminasimsile looduslik põdrasarv või kuhja lauale raamatuvirna otsa sarvepaar. Soovi korra lisa kaunistuseks mõni õrn valguskett.
  • Täida riiulid jõuluteemaliste raamatutega. Pühadeajal meeldib nii lastele kui täiskasvanutele jõuluteemalisi raamatuid sirvida. See pakub lastele toredat tegevust ning annab täiskasvanutele mõnusalt nostalgilise jututeema.
  • Kui su kaminasimsil pole jõulusokkide riputamiseks ruumi või kamin üldse puudub, siis hea idee on kasutada sokkide riputamiseks redelit. Toeta see vastu seina ning riputa sokid koos päevatekkidega redelipulkadele. Soovi korral võid redeli lisaks ka jõulutulede või muude toredate kaunistustega ehtida.

Ja veel — kõigile meeldib end pühade ajal mõnusalt ja mugavalt tunda, sest väljas näpistab külmataat. Pehmed ja karvased pleedid ja päevatekid on jõuluaja kohustuslik kava, need muudavad olemise tõeliselt mugavaks ja hubaseks. Tore on leida pühadeajaks sobivates toonides päevatekid — sügavpunased ja sumedad rohelised või lumiselt valged kohevad tekid loovad eriti mõnusa õhkkonna.

Allikas: Real Simple