Veerand sajandit tagasi kolis Terje Luik Moskvast Eestisse ja hakkas koos poegadega renoveerima räämas Raba talu. Viimase 15 aasta jooksul on ta hakkama saanud hämmastava eneseteostusega. Alustades aianduse aabitsatõdedest, koolitas end aednikuks ja rajas imepärase, rohkesti tunnustust saanud aia. Terje Luige kodust ja aiast saate aga pikemalt lugeda ja fotosid vaadata ajakirjast.

Portselanimaalija Riima Randviiru imeline aed Muhu saarel on justkui kunstioaas. See kaunis aed asub Riima sünnikodus, mille kinkis talle vanaema. Portselaniaia loomine on olnud kui vaikne kulgemine. Riima ammutab portselanimaalinguteks inspiratsiooni just oma aiast ja tegelikult natuke ka vastupidi.

Rahvasuu ütleb, et heal lapsel mitu nime. Täpselt nii on ka meil küllaltki vähetuntud ja alahinnatud maapirniga, mille kohta öeldakse ka juudikartul, topinambur, mugulartišok ja -päevalill. See huvitav, oma kõrguselt, värvilt ja kujult tõesti veidike päevalille meenutav taim on tuntud meie taluaedade kaunistajana. Vähesed on aga avastanud tema võluvad kulinaarsed omadused: nimelt võib süüa taime maa sees kasvavaid paksenenud võsundeid, mida kutsutakse ka juuremugulateks.

Massöör Hipe Rohila jättis maha oma Rakvere salongi ning pakub nüüd massaaži ja saunateraapiat Lahemaa ürgmetsade keskel asuvas kodutalus. Kunagise kartulimaa asemel on nüüd niit, kus loodusravi pooldaja tarbeks kasvab palju vajalikku ökoloogiliselt puhast ja õitsvat kraami. Närtsinud ilmega linnavurlede turgutamiseks on Hipe kodus koopa- ja tünnisaun, varsti valmiv uus suitsusaun, aidas massaažituba ning selle teisel korrusel isegi külalistele puhkamiseks mõeldud kamber. Miks otsustas naine oma elus sellise pöörde teha, saate lugeda ajakirjast.

AS YIT Ehitus korraldas oma 25. tegutsemis¬aastapäeva tähistamiseks joonistus¬konkursi ”Unistuste lastetuba“. Sinna laekus enam kui 200 laste endi visandatud ideed nende toa sisustamiseks. Žürii eesotsas Heiki Ernitsaga valis võidutööna välja Irmeli Kaunissaare metsateemalise toaidee, mida aidati perel teoks teha. Maakodu käis Kaunissaaride perel külas, et oma silmaga kolme lapse mänguparadiisi näha. Rohkem fotosid ja juttu leiate ajakirjast, nii digiversioonist kui paberajakirjast.

Loe veel Maakodust:

  • Torudest trendikat sisustuselemendid
  • Kukeharjad – tänuväärt sügislilled
  • Kuidas säästa veetorusid külmumise eest?
  • Kes on hüpokoerad?
  • Teeme ise: pohlaokstest advendipärg
  • Lastetuba: kutsuge isad-vanaisad oma tuppa peole
  • Vanaema retseptid uues võtmes
  • Imeline Iraan! Maakodu lugejareis Pärsia kuningriiki.

Ilusaid sügishetki Maakoduga!