Kuusepuu jaoks on kõige tähtsam vee kättesaadavus. Kuusk „joob” pärast paigaldamist eriti kiiresti ja vett tuleb lisada tihedamini. Hiljem vajab puu vett kord päevas. Paljud soovitavad lisada veele aspiriini või mõnd gaasilist limonaadi, et hoida puud kauem värskena.

Kui kuusk on saanud enne tuppa toomist jahedas seista, püsivad ka okkad kauem oksa küljes. Üldiselt püsibki kuusk jahedamas ruumis kenam, seega ei tasu tuba üle kütta ning kasu on ka õhuniisutajast. Samuti võid kuuseoksi spreipudelisse pandud veega piserdada. NB! Kindlasti tee seda ainult siis, kui kuuse ümber mähitud elektrilised tuled on vooluvõrgust välja lülitatud!

Kindlasti tuleks veetaset veenõus igapäevaselt kontrollida. Esimese päevaga võib puu sisse imeda kuni kaks liitrit vett, hiljem vee kogus väheneb. Kastmist vajab kuusk aga iga päev.

Paljud väidavad, et abi on hõbedaga ioniseeritud veest ning veenõusse võib asetada hõbelusika. Mõni jälle usub, et kuuske aitavad turgutada kastmisvette segatud gaseeritud limonaadid. Levinud on ka nipp pista veenõusse lahustuv aspiriinitablett.

Potipuu hooldamine on lihtne. Kõige tähtsam on jälgida, et muld ära ei kuivaks ja seda pidevalt niisutada. Abiks on ka see, kui potipuud küttekehadest võimalikult kaugele paigutada.

Jõulutähele on sobivaim temperatuur umbes 15-20 kraadi, seega jälgi, et tuba ei saaks üle köetud või leia taimele jahedam kasvukoht. Taim talub hästi ka jahedamaid temperatuure, kuni viie soojakraadini. Samas tuleks teda kaitsta tuuletõmbuse eest. Kasvukoht võiks olla hästi valgustatud ja võimaluse korral niiskemapoolne. Kasuta tuleks taime umbes kaks korda nädalas. Kui jõulutähte korrapäraselt kasta ja õige temperatuur tagada, võib ta oma iluga rõõmu pakkuda mitu kuud.

Ratsuritäht sobib hästi ka soojemasse keskküttega ruumi, kus temperatuur võib olla üle 20 kraadi. Taim vajab valgusküllast kasvukohta ning vältida tuleks liigset niiskust ja külma. Samuti väldi liiga tihedat ja liiga külma veega kastmist. Just talvel peale õitsemist ja varakevadel kipuvad ratsuritähe lehed kannatama alavalgustuse käes ja jäävad väga nõrgaks enne kui kevadpäike tõuseb. Seega tasuks ratsuritähe lähedusse paigutada taimelamp.

Jõulukaktus

Jõulukaktused võivad õitseda pikalt, novembrist veebruarini. Neile meeldib küll valgus, kuid nagu orhideedki, ei soovi nad otsest eredat lõunapäikest. Kasvukeskkond võiks olla soe ja niiske, kuivas ruumis võiks taime piserdada veega.

Alpikannile tuleks leida jahedam, kuid valgusküllane kasvukoht, ideaalne oleks umbes 10 soojakraadi, siis säilib taim tunduvalt kauem ilusana. Tuleb jälgida, et muld läbi ei kuivaks, samas vältida ka ülekastmist. Mugulale vett mitte peale valada, see soodustab koos tubase seisva õhuga mädanemiskollete teket. Pigem kasta potialuse kaudu ja üleliigne vesi ära valada.