Padi, mis on silmale ilus ja põsele pehme

Müstiliste mustritega kirjatud padjad pakuvad diivanile värvikat aktsenti ja sobivad peale elutoa kaunistama ka magamis- või lastetuba. Pehmest satiinist padjad passivad hästi ka päevavarastele kergeks tukastuseks.

Padjad on inspireeritud eestimaisest loodusest. Draakonipoeg ehk maakeeli tiivuline saarmas müdistab metsalagendikel. Talle meeldib väga ka ujuda, kui ta just suplemas pole! Suure südamega roosa padi peidab endas mediteerivat karu ja kiiliga padi sobib noorele loodushuvilisele kas teadsid, et Eestist on leitud 57 liiki kiile?

Polüestersatiinist kangas on põse all mõnusalt pehme ja vastupidav ka marakrattide mängulustile! Muster ei luitu päikese käes ja seega sobivad padjad hästi ka õueruumi.

Püüril on lukk, mis teeb selle ka lihtsasti eemaldatavaks ja pestavaks. Padjad on kolme erineva kujuga: ümmargune, ruut ja ristkülik. Hind: 19 eurot.
www.arklitoa.ee

Udupeen UDU voodipesu

UDU kaubamärgiga tood koju justkui tükikese loodust − magav rebane hallikal pardimunasinisel linasel kangal. UDU rebane on trükitud käsitsi siiditrükitehnikas, vee baasil värviga. Kangas on pehme ja haarab sind endasse nagu udu varastel hommikutundidel. UDU tooted ei küsi, kas oled poiss või tüdruk, maa- või linnalaps. Kõik UDU linased voodipesukomplektid on pakitud valgesse aknaga kinkekarpi, mis teeb sellest ka ilusa sünnipäeva- või katsikukingituse. Materjal: 100% linane, pehmendatud, ei vaja triikimist. Hind 117 eurot.
www.udushop.com

Lapsele loodud voodi, kus magaks isegi

Muruum.ee Folgi sari on valmistatud naturaalsetest materjalidest (puuvill ja lina) ning on peamiselt naturaalvalget tooni. Kuna lastetuba on oma asjade paljususe tõttu tihtipeale väga kirev, siis Folk sari on mõnusalt rahulik ja maalähedane. Sellest õhkub pisut maakodu hõngu, sest see sisaldab puuvillaseid pitse ja puidust nööpe. Tekstiiltoodete hinnad on vahemikus 37−222 eurot.

Robinsoni sari on inspireeritud matkahimulisest lapsest, kes armastab telkida. Lastel on teatud vanuses suur huvi ehitada onne ja pugeda telki. Robinsoni sari on selleks tore võimalus. Lapse kasvades muutuvad ka tema soovid ja seetõttu on lihtne valida uus sobiv tekstiilsari ning seeläbi muuta toa ilmet täielikult. Tekstiiltoodete hinnad on vahemikus 31−262 eurot.

Tooteid on võimalik osta Tallinnas asuvast Isku kauplusest (Pärnu mnt 139F) ja veebipoest www.muruum.ee.

Naturaalne, värvikas ja jalale hea

Mustri puhul on tegemist väga vana ja traditsioonilise kirjaga, mille nimi on kalasaba- ehk pääsusabakiri. Seda on kasutatud rahvuslikes sõbades, tekkides, ka põrandavaipades. Kalasabakiri ei ole ainult Eesti rahvakultuurile omane, see on tuntud üle maailma mitmesuguste nimede all. Soovisin kasutada seda kaunist mustrit tänapäevases võtmes, kasutades trendikaid värve, mis sobiksid moodsasse interjööri. Selged kirkad värvid sobivad eriti hästi lastetuppa.
www.leedaots.com, www.etsy.com/shop/leedas, www.facebook.com/TextilesbyLeedaOts

Papist valgusti, millele saab joonistada lemmikpildi

Disainiöö festivali korraldatud Disainitänaval jäi silma papist valgusti, mis sobib ideaalselt lapse tuppa. Cardboard Cut sündis soovist luua materjalisäästlik ja lihtsasti toodetav valgusti, mis oleks ühtlasi mõistliku hinnaga. Laserlõikuse meetodil valmivad lainepapist moodulid annavad valgustile kergelt tööstusliku joone, seevastu lihtne vorm aitab sobituda mitmesugustesse interjööridesse. Lambikuppel jõuab kliendini lapikus pakendis ning on kokkupandav ilma liimi ja tööriistade abita. Lastetoas pakub lisaväärtust võimalus kasutada lampi lõuendina lapsed saavad enne lambi üles riputamist luua sinna oma kunstiteose. Valgusti hind algab 35 eurost.
www.storiesofthings.com

Lapse lemmik — lihtne telk

Tipitiri väärtustab taaskasutust ja nende teksamaterjalist tooted on valmistatud teksatööstuse jääkidest ehk näidiseks saadetud kangast. See on läbi pestud, et eemaldada liigne värv ja keemiline töötlus ning muuta kangas lapsesõbralikuks. Telk on põnev ja lihtne ning iga lapse lemmik!
Hind: mängutelk Denim Mini 115 eurot, Padi Denim 35 eurot.
www.tipitiri.ee