“Abloy konkursi võit demonstreerib suurepäraselt Eesti disaini konkurentsivõimekust maailmas. Meil on siiralt hea meel, et Mihkel Mälli loodud ukselink paigaldati esimesena just Eesti Disaini Majja, kus asub erialaliit ning Eesti disaintoodete väljapanek,” rõõmustas Eesti Disainerite Liidu esinaine Ilona Gurjanova.

Ajatu ja stiilne messinglink on suurepärane sisustuselement mitmetesse kasutuskohtadesse. Disainlink kõnetab justkui kahel erineval tasandil — eemalt vaadates kandilise joonega, lähemalt soe ja käepärane. Link sobib nii korter- ja eramajade kui ka avalike ehitiste ustele.

Saadaval pinnaviimistlused on kroomitud, mattkroomitud, läikiv messing, harjatud messing ja antiikpronksi värvi. Lingi orienteeruv hind on 70 eurot sõltuvalt viimistlusest.

Abloy Oy Eesti Filiaal korraldas eelmisel aastal disainikonkursi uue ukselingimudeli leidmiseks. Esimesele Eestis toimunud ukselingi disainikonkursile laekus 65 tööd, mille seast zürii valis võitjaks Eesti Kunstiakadeemia tootedisaini eriala tudengi Mihkel Mälli ukselingi.
Mihkel Mälli ukselink Abloy Tunne

Abloy Oy Eesti Filiaal on ABLOY toodete esindaja Eestis. Abloy on juhtiv lukkude, lukusüsteemide ja ehitussuluste tootja ning peamine elektromehhaanilise lukutehnoloogia valdkonna toodete väljatöötaja maailmas.

Abloy tootevalikus on 40 lingimudelit. Enamik neist on kujundatud Abloy tootearendusosakonnas, mitmed mudelid on tootevalikusse jõudnud aga Abloy korraldatud disainikonkursside kaudu. Abloy lingimudelite autoriteks on mitmed nimekad ja tuntud Soome disainerid, näiteks Alvar Aalto, Timo Sarpaneva, Ristomatti Ratia ja Pasi Pänkäläinen.

Abloy kuulub maailma juhtivasse lukustusala kontserni ASSA ABLOY Grupp.