“Esikümme on sel aastal väga tasavägine ja võrdne ning pea enamikel disaineritel on oma brändid ning reaalne ettevõtluse kogemus,” võtab kokku žürii esimees, disainer Martin Pärn. “Disainerite hulgas oli sel korral ka palju neid, kes disainerihariduse väljaspool Eestit, Londonis, Madridis või Kopenhaagenis omandanud,” lisab ta.

10 finalisti hulka pääsesid: Aap Piho, Ene Raud, Johanna Tammsalu, Marit Ilison, Martin Saar, Mihkel Güsson, Mihkel Masso, Mirja Pitkäärt, Pamela Peepson ja Stella Soomlais.

Noore disaineri auhinna SÄSI eesmärk on Eesti disaini järelkasvu kindlustamine, noorte disainerite loova ja iseseisva tegutsemise toetamine ja julgustamine, disainiteadvuse süvendamine ja valdkonna laiendamine ning uute loojate toomine meedia, avalikkuse ja eelkõige ettevõtjate huviorbiiti.

SÄSI on rahaline auhind parimale Eesti noorele disainerile väljapaistva disainialase tegevuse eest kahel viimasel aastal.

SÄSI ja teiste Eesti Disainiauhinnad 2014 võitjate tööd kuulutatakse välja Disainiöö raames toimuval pidulikul auhinnagalal 26. septembril kell 20.00 Lilleküla Jalgpallihallis (Asula 4b). Piletid müügil Piletilevis.

Finalistide töödega saab tutvuda SIIN.

Žürii kommentaarid disaineritele:

Aap Piho:
“Aap Piho on oma brändiga Warm North suutnud läbi murda rahvusvahelisele turule, mis on noore disaineri kohta väga suur samm.”

Ene Raud:
“Ene Raua tegevus on traditsioonilisele keraamika mõistele andnud laiema mõõtme.”

Johanna Tammsalu:
“Keraamilised lambikuplid ja ronimisköitest ehted on vaid mõned näited Hispaanias disaini õppinud Johanna loomeampluaast.”

Marit Ilison:
“Marit Ilison on oma kollektsiooniga “Magada tahaks” andnud käsitööle ja lookaalsusele täiesti uue mõõtme ning sidunud sellega ja taaskasutuse ja säästliku tootmise mõõtmed.”

Martin Saar:
“Noor disainer, kes oma toodete arendamise kõrvalt teeb koostööd mööblitööstusega.”

Mihkel Güsson:
“Shaka on suurepärane näide vajadusest sündinud tootest, mida on müüdud juba üle viiekümnes riigis üle maailma.”

Mihkel Masso:
“Ambitsioonikas tootedisainer, kellest kuuleb veel kindlasti palju.”

Mirja Pitkäärt

“Väga laiahaardeline ja kontseptuaalselt mõtlev noor disainer, kellele on Eesti kitsaks jäänud.”

Pamela Peepson:
“Eesti oma Henrik Vibskov!”

Stella Soomlais:
“Nahadisainer, kes lisaks eritellimusele on oma brändi alt välja töötanud väga edukad koti- ja aksessuaarimudelid ning suudab oma tööst ja loomingust ka elatuda.”