Normandias toimuval kultuurifestivalil osaleb enam kui 50 Eesti disainerit ja seda juba teist aastat järjest. Eesti Disainerite Liit sai iga-aastasele kultuurifestivalile esmakordselt kutse möödunud aastal. Erialaliit on välisnäitusteks välja töötanud Eesti disaini tutvustava kontseptsiooni “Size Doesn’t Matter” (“Suurus ei loe”), mis vastandab maa väiksust disainerite tihedusele ning saavutuste rohkusele. Väljapanek sisaldab kodu sisutamisega seotud tooteid, moeaksessuaare, rattaid ning näiteid e-riigile iseloomulikest toodetest. Esindatud disainerite hulgas on nii teenekaid kui ka äsja kooli lõpetanud lootustandvaid noori loomeinimesi, kes on auhindu saanud nii Eestis kui välismaal. Lisandunud on värsked Bruno tootedisaini auhinna nominendid. Kollektsioon on põhjamaiselt karge — iseloomulik on minimalistlik stiil, naturaalsed materjalid, leidlikud lahendused ning huumor.

“Erialaliit loodab välisnäituste kaudu hoogustada kultuurivahetust ja disainiturismi, tutvustada Eestit kui kiiresti arenevat disainimaad ning luua võimalused rahvusvahelisele areenile jõudmiseks. Eelnevalt on ekspositsiooni olnud võimalik näha Brüsselis, Tallinnas, Londonis, Viinis ja Stockholmis. Järgmised sihtkohad on London ja Pariis. Viimane missioon viis eesti disainerid uute turgude otsingul Washingtoni,” kommenteeris näituse kuraator ja Eesti Disainerite Liidu esinaine Ilona Gurjanova kohalike disainerite aktiivset näitusetegevust.

Näitusel osalevad: Stella Soomlais, Johanna Tammsalu, Maria Sidorenko, Jaanus Tamme, Urmas Lüüs, Kairi Kuuskor, Janno Nõu, Mare Kelpman, Indrek Narusk, Piret Loog, Andres Labi, Karl Annus, Mihkel Mäll, Mihkel-Emil Mikk, Mihkel Güsson, Triinu Pungits, Sofia Hallik, Tanel Veenre, Mihkel Mölder, Andres Meisterson, Monika Järg, Karmen Saat, Raili Keiv, Toivo Raidmets, Kärt Summatavet, Andres Labi, Tarmo Luisk, Mihkel Masso, Maile Grünberg, Reet Aus, Sille Sikmann, Tõnis Vellama, Elmet Treier jt.

Näitus jääb avatuks kuni 31. detsembrini 2016.

LOE LISAKS: