Moodnekodu.ee parima grilli konkurss: Monika grill on töös nii suvel kui ka talvel
Lisan ka pildi meie ahjust ja mõningad proovimist väärivad retseptid.
Grillitud spargel:
Eemalda sparglilt puitunud otsad ja vajadusel koori. Määri iga vars oliiviõli ja meresoola seguga. Piserda üle vähese sidrunimahlaga.
Grillitud kana (filee või koivad):
Purusta blenderis 1 keskmine rabarber, 5 maasikat, peotäis peterselli, poole sidruni mahl, 5 sl sojakastet, 5 sl oliivõli. Määri kana saadud seguga kokku ja lase seista 1-2h. Grilli keskmisel kuumusel.
Salat punasest kapsast ja rukkolast:
Tükelda 1 kurk ja kaks avokaadot, riivi peotäis punast kapsast. Sega kõik ained ja lisa saadud salatile oliivõli, sidrunimahla ning soola. Eriti huvitava koosluse saab värskete kuusevõrsete lisamisega.
Seemneleivad:
Leota kausis 1 ööpäev peotõis linaseemneid,seesami-, päevalille-ja kõrvitsaseemneid. Kurna kergelt ja aseta õhukese kihina küpsetuspaberile. Kuivata saadud segu kuivatis või tavalises ahjus 30-40 kraadiga u 8 tundi (oleneb ahjust). Alati võid lisada kõrvenõgeseid, naati, tomatitükke jne jne.
Maasikasalat:
Puhasta ja tükelda maasikad, lisa tükeldatud virsikud (kompott) ja virsikutest jäänud vedelik. Purusta salatile piparmündi ja melissi lehti ning riivi peale šokolaadi.