Käisime kohal ja uurisime žüriiliikmetelt, mis teeb disainist hea disaini ja disainerist hea inimese?

Veronica Fossa — disainer, strateeg (Itaalia)

“On oluline, et disainerid mõtleksid igapäevaelu lihtsustamise ja parandamise peale. Hea disain sünnib vajadusest millegi järele, on tarbijakeskne ja loodud inimese, mitte disaineri enda jaoks.”

Žürii liige Veronica Fossa paremal

Henning Horn — Faber-castell AG, korporatiivdisaini juht (Saksamaa)

“Koos teiste žüriiliikmetega hindasime toote unikaalsust, kvaliteeti, funktsionaalsust ja jätkusuutlikkust. Samuti turupotentsiaali. Toodetakse väga palju toredaid esemeid, millel on väike sihtgrupp ja mis ei osutu laiemal turul edukaks. Ka isiklikult pean disaini kasulikku aspekti võimalikult paljudele inimeste jaoks väga oluliseks”

Disainiahindadelt noppis enim auhindu tootedisainer Johanna Tammsalu.

Johanna pälvis nii noore disaineri preemia SÄSI kui ka elukeskkondliku toote disaini auhinna BRUNO Nörk Racki eest. Uurisime, millest lähtub tema nagisüsteemi Nörk Racki maailmaparanduslik pool.

“Minu nagisüsteem sündis nii isiklikust kui laiemast vajadusest. Tundsin puudust riiete riputusvahendist, mis peaks raskusele vastu. Stanged näiteks kukuvad raskete riiete all tihti ümber. Nörk Rack on laest riputatav, materjalina olen kasutanud tugevat mägironimisköit. Konksud ja lukustussüssteem on inspireeritud märgironimisjulgestusvahendist, mis lukustub tootele surve avaldamisel. Sealjuures on toode väike ja kompaktne, mahub väikesesse elamisse ja on kaasaskantav. On saadaval Eesti ja Belgia turul ning Inglismaa turul testib toodet Ted Baker.”


Loe ka meie varasemat intervjuud Johanna Tammsaluga.

Soovime Eesti Disainiauhindade laureaatidele õnne ja edu!