Korter või maja?

Pigem maja, aga korteris on ka tore.

Kui suur kodu on sinu jaoks ideaalne?

Kodu peab mahutama kõik olulised mälestused ja hea, kui võimaldab piisavalt liikuda vasakule, paremale, üles ja alla.

Küünal ja keraamiline loomake kõrvaklappidega - lihtsalt mõnus fragment. Kas kuuled muusikat?

Mis on kodu sisustades oluline?

Kõige olulisemad on minu jaoks kvaliteetselt tehtud ehitustööd ja piisavalt valgustust. Ülejäänu on juba fantaasia ja oskus asju omavahel koos elama panna. Oluline on ka võime asjadesse mitte klammerduda.

Kõige tähtsam ruum sinu kodus? Miks?

Tuba! Igas mõttes. Elutuba, söögituba, vannituba, magamistuba. Ma ei saa ühte teisele eelistada, sest elu on kõigis neis tubades.

Erilise tähtsusega ese sisustuses? Miks?

Tegelikult olen ma võimeline kõikidest asjadest loobuma, kui elu seda nõuab. Aga sisustuses on minu jaoks oluline osa huumoril ja kiiksuga asjadel. Hoian hoolega oma esivanemate nõusid ja olen otsustanud neid ka pidevalt kasutada. Olulisel kohal on ka vanad fotod, mis ootavad eksponeerimiseks oma aega ja kohta.

Taaskasutus või uus? Miks?

Meeldib nii uus kui ka taaskasutus, aga taaskasutust armastan piisava doseeringuga. Eelistan pigem ennistatud vintage mööbliesemeid kui seda, et nad on kuidagi ümber disainitud. Kodu aitavad värskena hoida ka mõned uued asjad. Näiteks magamistoa voodi peaks olema ikkagi uus, mitte kasutatud.

Kollane tool on tuntud ka kuurorditooli nime all ja on olnud ülimalt populaarne Eesti esimese vabariigi ajal. Neid toodeti ka Margiti ja Haary Saaremaa maakodu külas Kuressaare kohvikute jaoks.

Lemmikvärv interjööris?

Rohelise eri varjundid. Eriti tumeroheline on mind alati kõnetanud.

Hinnaline disain. Kas ja kui palju kulutad või kulutaksid?

Kulutan mõistlikult ja võimaluse piires. Kui üldse piiranguid poleks, siis ilmselt kulutaksin rohkem. Palju on disaini puhul ka emotsionaalseid väärtusi. Hindan neid üle kõige.

On sul disaini vallas lemmik? Kes?

Väga meeldivad itaallase Piero Fornasetti kõikvõimalikud variatsioonid keraamikast mööblini. Ja on suurepärane, et värske portselanitootmisega on Eestis turule tulnud Liisu Arro.

Fornasetti keraamilised plaadid kraanikausi kohal. Kelmikas!

Mis teeb kodust kodu?

Kodust teeb kodu hubasus. Ka kõige raskemal ajal aitavad hubasust luua küünlad, plaadimängija ja hommikune kohvilõhn.

LOE VEEL:

Jaga
Kommentaarid