Nimelt korraldab Eesti Arhitektuurimuuseum ekskursioonide programmi „Avatud Majad“.

Septembrist jaanuarini kestva sarja jooksul viiakse arhitektuuri- ja linnaruumihuvilised tuntud hoonetesse, kuhu kohalikul elanikul pole argipäeval põhjust minna või kuhu turvarežiimi ranguse tõttu tavaliselt ei pääse.

Ekskursioonide eesmärgiks on anda huvilistele aimu, mis paikneb tuntud hoonete sees, kes seal töötavad ja toimetavad, teisisõnu, heita pilk sellele, kui mitmekülgset elu elatakse tuttavate fassaadide taga. Välja valitud objektide puhul on enamasti tegemist eriliste, linnaelus tähtsat rolli mängivate hoonetega.

Kes on oodatud?
Eestikeelsed ringkäigud toimuvad septembrist jaanuarini kord kuus ning on mõeldud kõigile arhitektuuri- ja linnaruumi huvilistele. Ekskursioone juhivad arhitektuuriajaloolased ning erikülalistena on rääkima palutud nii arhitekte, hoonete haldajaid kui teisi põnevaid inimesi.

25. septembril toimub Avatud Majade sarja esimene ekskursioon. Selle käigus tutvustatakse osalistele Rotermanni kvartali uut arhitektuuri. Järgmine ekskursioon toimub 23. oktoobril ning siis külastatakse põnevamaid kõrghooneid Tallinna südames. Sari kulmineerub jaanuaris 2015 Rotermanni soolalaos paikneva Eesti Arhitektuurimuuseumi peahoone külastusega.

Registreerumine
Igale ekskursioonile on vajalik registreeruda aadressil info@arhitektuurimuuseum.ee. Osaluse tagab pilet, mida saab osta nii pangaülekandega kui ka kohapealt sularahas. Ekskursioonid algavad üldjuhul kell neli pärastlõunal ning kestavad ligikaudu kaks tundi.

„Avatud Majad“ 2014-2015
25. september 2014 — Uuenev Rotermanni kvartal
23. oktoober 2014 — Kõrghooned Tallinna city’s
November 2014 — teema selgumas
Detsember 2014 — teema selgumas
Jaanuar 2015 — Rotermanni soolaladu

Ekskursioonide kava ja lisainfo täieneb jooksvalt. Värskeima teabe leiab muuseumi kodulehelt www.arhitektuurimuuseum.ee.