Larsen Kinnisvara võttis ette korteri renoveerimise Pelgulinnas asuvas 1939. aastal ehitatud eestiaegses kivimajas. Inspiratsiooniallikaks oli eelkõige Pelgulinna asumi õdus olemine, mistõttu oli eesmärgiks laiendada see hubasus väliskeskkonnast ka siseruumidesse. Ajalooline roheline elurajoon oma madalate hingestatud majadega andis suurepärase võimaluse luua tõeliselt kodune elukeskkond.

Renoveerimistööde kõige olulisemaks osaks oli algupärase laudpõranda päästmine viie värvikihi alt ning põranda lihvimine ja õlitamine. Enamasti ongi sellistes majades väga stiilne laudpõrand, kuid vahepealsete aastate jooksul on erinevad omanikud seda aina uute kihtidega katnud. Selle taastamine puu naturaalsesse olekusse on aeganõudev protsess, kuid töö on vaeva väärt ning tulemuseks on skandinaavialikult soe kodu.

Lisaks põranda taastamisele säilitati ka sõjaeelsed Eestis valmistatud malmradiaatorid koos väga huvitavate kraanidega. Õnneks olid need ajahambale väärikalt vastu pidanud ja on pärast restaureerimist täiesti töökorras.

Aja jooksul on muutunud nii maitsed kui ka kodu funktsioonid. Esteetiliselt oli keerukas põranda päästmine aastatega kogunenud kihtide alt. Sisuliselt oli oluline aga vana 2-toalise korteri muutmine hubaseks kolmetoaliseks koduks. Selleks tuli ümber mängida korteri planeering, kuid tulemusega võib rahule jääda — kõik tänapäevaseks elamiseks vajalik on mugavalt ja intuitiivselt paigutatud.

Näiteks eemaldati köögi ja elutoa vaheline sein, mis muutis korteri avaraks ja õhuliseks. Selle tulemusena ei olnud enam tarvis esikut ja kööki ühendavat koridori. Vaba ruumi arvelt oli võimalik laiendada vannituba, mis muutus renoveerimisjärgselt lausa kaks korda avaramaks.

Seda korterit planeerides ja ehitades pidas Larsen silmas väikse lapsega noort pere, kes vajaks küll kolmetoalist planeeringut, aga mahub kenasti ära 47 ruutmeetrile. Pelgulinna korter sobib ideaalselt inimestele, kes peavad lugu rahulikust ja rohelisest elukeskkonnast, olles siiski lühikese jalutuskäigu kaugusel melukast Kalamajast.

Korteris on ühendatud nii esteetilised kui ka praktilised väärtused. Restaureeritud detailid nagu põrand ning radiaatorid annavad kodule omapärase ja ainulaadse näo. Samas on selgelt tunda justnimelt oskuslikku planeeringut. Antud korter on hea näide sellest, kuidas vaid 47 ruutmeetrile on võimalik mahutada täisväärtuslik kolmetoaline kodu.