„Soomes või Rootsis on igas tavalises supermarketis saadaval soome ja rootsi disainerite toodangut ja seda leiab igast majapidamisest — see ongi kodumaise disaini edu võti. Tahaks ise tarbida eestimaist toodangut ja meie sooviks on, et Eesti disain, olgu siis vana või uus, oleks meie igapäevane kaaslane, seetõttu tahaks omamaiste tootjate ja kunstnikega ka lähemalt tuttavaks saada“ ütles Priimägi.

Eesti disaini- ja vanavarapäeval teeb huvilistele ringkäigu ka Eino Mäelt, kes on endine Tarbeklaasi disainer ja väga põnevate vaaside autor, temaga koos räägib tollasest tootedisainist tuntud kunstnik Leonhard Lapin.

Praegu, kui Eesti Tarbeklaasi- ja Disainimuuseumis on näitus Tarbeklaasist, on inimeste huvi Tarbeklaasi toodangu vastu ka oluliselt kasvanud — ollakse teadlikumad ja ehk ei visata ka nii kergekäeliselt ära meie oma Tarbeklaasi toodangut.

Disainerid ja vanavaramüüjad on tulemas Luigele üle kogu Eesti, lisaks ka lõunanaabritest vanavarakaupmehed. Luigelt leiab põnevaid interjöörilahendusi iga kodusisustaja, kollektsionäär ja vanavarahuviline.

Rohkem infot leiad Luige disaini- ja vanavarapäeva Facebooki lehelt.