Katrin Valdre ja Sven Saag on kunstnikepaar, kes maalib ka pilte vahel koos, kahe peale. “Lähed lõuendist mööda ja lisad värvi, mis parasjagu vajaka tundub,” selgitab Sven. “Homme tuleb teine ja teeb omapoolsed täiendused. Hea maal käib käest kätte tosinajagu kordi.” Nii käib ka nende suures majapidamises. “Kes tunneb, et hetkel on tema kord, see teeb,” räägib Katrin.

Kõnnu viinaköök - Katrin Valdre, Sven Saag.

Miks maale?

Katrin ütleb, et neile on alati meeldinud looduses olla ja suved püüti ikka maal veeta. “Ja kuna meie maalid on väga suured, vajasime ka suurt ateljeed,” selgitab naine. Siis tunduski mõttekas need kaks asja ühildada.

Kuigi esimesel kohtumisel Kõnnu viinaköögiga oli kõik veel lume all, tähendas see armumist esimesest silmapilgust. Kuulutuse järgi pidi olema võimalik majas elada — liivapõrandal, ilma kütte ja kanalisatsioonita, nagu kohapeal selgus. Aga ühel ruumil olid tõesti ka aknad ees ja need olid kaetud jääkristallidega. Ja kõik oligi nii ilus, muinasjutuline! See tuli ära osta!

Siis algas mahukas ülesehitustöö, mis tehti suures osas oma oskuste ja jõu varal.

Loe seda inspireerivat lugu edasi septembri Maakodust!

Eesti vanim kodu- ja aiandusajakiri „Maakodu“ uuenes septembris! Nüüdsest mahukam — 100 lehekülge!

Uued rubriigid:

  • Kuukummardaja kalendri koostab astroloog Katrin Haiba, keda inspireerib looduse tsüklite ja inimese arengu kooskõla.
  • Aedniku kalendris on ära toodud olulised tähtpäevad, lisaks vajalik Thuni kalender. Lisaks saab aednik olla ilmavaatleja rollis, märkides kalendrisse sademed ja temperatuuri.
  • 3 küsimust on rubriik, kus oma ala spetsialistid vastavad lugejate saadetud küsimustele.
  • „Kas teadsite” rubriigis kirjutavad meie aiatoimetajad üllatavatest avastustest või leidudest taimeriigis.
  • Enne ja nüüd rubriigi tegemisel saavad osaleda kõik meie lugejad, saates meile fotod ja lühikirjelduse „enne ja nüüd” projekti kohta.

LOE VEEL: