Uurisime maja ehitanud Finnlogilt, kuidas sündis just selline maja.
Eramu puhul on projekteerimine alati personaalne, kus võetakse arvesse tellija soovid ja vajadused, kinnistu võimalused ja paiknemine ilmakaarte suunas ning muidugi ümbritsev keskkond. Protsess kulgeb soovide ja võimaluste kaardistamisest kuni detailide määratlemiseni tihedas koostöös arhitekti, konstruktori, sisekujundaja ja ehitaja vahel. Võib öelda, et selle objekti puhul sujus kõik hästi.

Mis oli tellijale oluline?
Tellija soov oli saada moodsa arhitektuuri ja moodsa aja lahendustega loodussõbralik maja. Nii sai läbi mõeldud eramu suurus ja optimaalne ruumipaigutus. Tulemus näitab, et seda kõike on võimalik edukalt ühendada.

Kuidas sujus koostöö tellijaga? Kas oli ka kompromisse vaja teha?
Tellijal oli kindel visioon, mida ta soovib saavutada, seega sujus koostöö hästi. Arhitekt Nikolai Volkovil olid vabad käed visiooni kujundamisel.

Mis oli projekti juures keerukas ja raske?
Keerukaim oli kooskõlastada kehtiv detailplaneering tingimustega ja muidugi protsess linnaosa valitsuses.

Mis on selle maja head omadused?
Selle kodu puhul tooks esmalt välja tema looduslikku keskkonda säästvad lahendused konstruktsiooni valikul (liimpuit), päikesepaneelid jms. Kõige olulisem on, et majast on saanud soe ja hubane kodu.

Maja sisearhitekti Airita Aimi sõnul oli tähtis luua kvaliteetne, hubane ja funktsionaalne kodu. Maja sisekujunduse stiil on modernne ja elegantne väikeste klassikaliste elementidega. Materjalidest on eelistatud kvaliteetseid naturaalseid viimistlusmaterjale, näiteks looduslik marmor, naturaalne puit ja klaas.

Palkmaja puhul on alati nüansse, millega tuleb arvestada sisekujunduse projekteerimisel, näiteks tavapärasest rohkem katteliiste.

Selle maja puhul on kindlasti trumbiks avarus, esimese korruse kõrged laed ja palkmajadele iseloomulik väga hea sisekliima.

Sisearhitekt Airita usub, et kui sisekujundus saab lõplikult valmis, on pererahvas rahul ja õnnelik oma uues kodus.

  • Vaata kõiki Aasta tehasemaja 2015 finaliste SIIT.