Samm-sammult saavad vanad majad värskema näo. Eriliselt löövad särama need, kus pole korrastus- ja taastamistöödega n-ö lati alt läbi joostud ja on pööratud tähelepanu nii moodsale otstarbekusele kui ka miljööd loovatele detailidele. Teiste omasuguste vahele hästi peidetud Lenderi maja on arendaja uuendanud koos naaberhoonega.

Siseõues üllatab kihilisus: kahe maja vahele on süvistatud garaažid; nende peal, haljastatud katusel on ruumi ka mängunurgale, mis ei jää ilmselt ehitamata. Mõlemasse majja on paari aastaga hulk lapsi nii juurde kolinud kui ka sündinud. Hooned on saanud muinsuskaitsenõuete järgi uued, kuid ehedad uksed-aknad kuni kremoonideni välja.

Päriskodu noorele perele

Kelli ja Mardi jaoks on see teine ühiselt loodud kodu. Juba esimene oli kujundatud sama reegli järgi: kõik otsast lõpuni ise välja mõeldud, piiranguks vaid ruutmeetrid, aknaavad ja kohad, kuhu saab teha
köögi ja vannitoa.

Esikukapp tehti just selline eelmise korteri eeskujul. Et köögis tööpinnale rohkem ruumi jätta, jäi siia kõrvale ka külmik, mis on kaetud magnetvärviga. 


Vannitoaseinas kaitseb vanni kohal lubikrohvi (Safran) laudist järele aimav vineertahveldis. Jõekivipõrand, mida ehitaja vaat et keeldus maha panemast, on end suurepäraselt õigustanud ilma igasuguse eritöötluseta.

Edasi loe ajakirja Kodu & Aed detsembrinumbrist, kust leiad veel Aasta kodu ja Aasta aia 2013, lisaks ilusaimad pühadetraditsioonid ja -ehted, kinginipid, kaunilt kaetud lauad, särtsakad seinakellad, noore pere kodu Kadriorus, talviselt särav aed äärelinnas, põhjamaised jõuluroad ning isetegemisõpetused härmakirjas pidulaua, kuldsete jõulutäheseadete ning keerdus küünlajalgade valmistamiseks. Osta Kodu & Aed poest või telli www.telli24.ee.

Jaga
Kommentaarid