Just nii on kujundatud Tallinna külje all Laagris üks tore kodurõdu.

9 soovitust potiaia pidajale

1. Puitlaudisega rõdupõrand on soe ka palja jala all. Vihmavesi voolab ära laudade vahedest.
2. Rõdu seinad on suurepärane koht taimekorvide kinnitamiseks. Taimed ise kasvavad pottides, mida on kastmiseks ka hõlpus välja tõsta. Nii saad lillelise seina, mida võid vastavalt taimede kasvamisele ka ümber kujundada.
3. Metallist välispiirdele kinnitatud lillekorvid on samas stiilis seintel olevatega. Need muudavad muidu üsna avatud rõdu privaatsemaks ja hubasemaks. Kinnita korvid tugevalt!
4. Ka rõduserv on koht, kuhu võid taimepotte asetada. Jälgi kindlasti, et need oleks kinnitatud nii, et tuul ega linnud neid maha ei lükkaks.
5. Ära pelga värve! Vali ka mitmeid erinevaid suvelilli kasvatades üks läbiv põhitoon, ent ära kõhkle ka teisi õievärve oma tillukesse aeda toomast. Värvid teevad suve rõõmsaks!
6. Lillede vahele mahub kindlasti kasvama ka maitse- või aedviljataimi. Oma piparmünditee või tomatiamps on rõduaednikule preemiaks!
7. Vali selline mööbel, mis oleks stabiilne, kergesti hooldatav ja võtaks vähe ruumi. Otstarbeka mööbli vastu ei löö piiratud ruumis end kergesti ära ega jää ka möödaminnes kinni.
8. Suuremasse nõusse kokkuistutatud taimed jätavad juba lillepeenra mulje, ka niiskus püsib suuremas nõus kauem.
9. Rõdule saad tõsta ka toalilli. Mitmed neist naudivad suvist õhku. Hoia neid päikesepõletuse ja suure tuule eest!


Lugu ilmus Kodu & Aia juuninumbris 2014.