Hoonetes ja eriti keldrites tuleks veenduda, et talvekülm torustikule ligi ei pääseks. Torude ja akende soojustamiseks sobivad käepärased vahendid, näiteks vanad riided, ajalehed, vill, vahtplast jms.

Kui sõidutee ja torustik hoovis ristuvad, tuleks valida teine liikumistrajektoor. Kui see ei ole võimalik, saab ristumiskohtadele paigaldada spetsiaalsed matid.

Juhul kui spetsialist avastab, et toru on paigast nihkunud, roostetanud või lekib, on koos parandustöödega soovitatav kogu torustik paigaldada sügavamale, kus külm ligi ei pääse. Joogivee plasttorule on tänapäeval võimalik paigaldada ka spetsiaalne küttekaabel.

Kui veearvesti asub kaevus, tuleks kaevukaas talveks soojustada. Selleks sobib näiteks 100 mm vahtplast, millest tuleb lõigata kaevukaanesuurune kate ja asetada see kaane alla.

Pane leeklamp kohe käest ära

Katkise veearvesti tunneb ära purunenud klaasi või selle alla tekkinud vee järgi. Katkisest arvestist tuleb teatada kohalikule vee-ettevõttele.

Viimane võimalus on veekraan ööseks õige pisut nirisema jätta, sest voolav vesi kinni ei jäätu.Kindlasti ei tohi hakata jäätunud veetoru ise lahtise leegiga sulatama. Abi saamiseks tuleb pöörduda oma vee-ettevõtte või torutööde teenust pakkuva eraettevõtte poole, kellel on olemas sulatamiseks mõeldud riistvara. Näiteks plasttorude lahtisulatamiseks on olemas spetsiaalsed aurutid ja metalltorude jaoks elektriseadmed. Allikas: kasulik.ee