Kuigi Helen elab praegu üürikorteris, on ta oma unistustesse maalinud pildi sellest, milline võiks välja näha päriskodu tulevikus. Kuna üürikodu vastab Heleni maitsele üsna ideaalilähedaselt — hele, avar, kõrgläikega mööbel ja asjad pigem peidus kui nähtaval –, lisaks ta sellele vaid suurust. 120 ruutmeetrit oleks parasjagu. Ka kodustuudio võiks majaseinte vahele mahtuda, andes palju vabadust juurde. Asukoht on väga tähtis, sest kohe üldse ei meeldi Helenile ummikud. Maal kasvanuna oli aed ja aiamaa kogu aeg olemas, isetehtud kompotid omast käest võtta… Aialapike maja ümber kuluks samuti marjaks ära.

Üürikorter on praegu ideaalne lahendus, sest maailm on valla ja avastamistahe suur. Reisipisik on lauljataris kogu aeg olnud. Ikka on talviti kolm nädalat kusagil soojal maal puhatud, kuid plaadi salvestamine pole selleks viimasel kolmel aastal mahti jätnud. Nüüd on kohe uue aasta alguseks plaanitud pikem reis Filipiinidele ja peas küpseb vaikselt mõte proovida elu võõrsil. Silmapiiril on Kanada, kus on Heleni sõnul just talle sobiv kliima. Häid sõnu selle kauge maa kohta on ta kuulnud ka oma sealt pärit plaadiprodutsendilt. Ise peab enda elu muutma, sest muidu tekib mugavustsoon, aga aega rändamiseks ju veel on. Pärast reise tunneb Helen end justkui uue inimesena, täis energiat ja tegutsemistahet!

Küll juba 20aastaselt Tallinna kolinud Helen hakkas alles viimase aastaga tundma, et pealinn on tema kodu. Kõik eluks vajalik on olemas: apteek, pood, kontserdipaigad jne. Kodus tegeleb Helen muusikaga, vaatab filme ja valmistab retseptide järgi süüa, lisades rooga siiski ka mõne enda nüansi. Aasia toidud on lemmikud.

Jõulud on olulised ja rahulik aja maha võtmise aeg. Turvatunne on hästi tähtis. Siis tuleb pere alati kokku. Jõululaupäeval ollakse tavaliselt Heleni juures, seejärel minnakse koos Lõuna-Eestisse õemehe vanemate juurde. Lähedaste seltsis saab Helen olla tema ise ja keegi ei oota temalt esinemist, kuid pakkide lunastamisel peab ikka hääle valla päästma ja jõululaule teab Helen juba palju.

Kalleid kingitusi ei tehta, samuti ei oota neid jõuluõhtul täiskasvanud. Kinkimisest rääkides on Helenile pigem tähtsad hingest tehtud üllatused. Reisidelt toob laulja endaga alati kaasa väikese tassi, taldriku ja külmkapimagneti ning lähedastele jagub ka midagi.

Juba viis aastat järjest on Helen ostnud oma jõulunulule erilisi Shishi ehteid, kuid alati on eriline koht ka lauluõpetaja kingitud vanaaegsel ehtel.

Alguses oli ainult valge ja läbipaistev ehtetemaatika, siis lisandus kuldset tooni ja sel aastal on hoopis punase-valge kombinatsioon. Modernne, skandinaaviapärane ja hästi lihtne. Küünlaid meeldib Helenile ka põletada — see loob hubasust. Aroomivaha, näiteks tume maasikas ja kirss, annab kodule hea lõhna.