Kardinad on ruumi üldilme puhul üks olulisemaid nüansse. Seega tasub investeerida kvaliteetsetesse kardinatesse. Tark valik on neutraalses toonis kardin, sest päikese mõjul kipuvad eredad värvid kiiresti pleekima.

Kõlab imelikult? Kuigi oleme harjunud peegleid nägema rohkem vannitoas või esikus, on elutuppa paigutatud peeglil omadus muuta ruum avaramaks ja tuua tuppa täiendavat valgust. Raam ei pea olema kuldne ja robustne sajanditetagune antiikese. Õiges kohas annab efekti ka maitsekalt lihtsa raamiga peegel.

Vähem on rohkem! Selle asemel, et elamine kõikvõimaliku kraamiga üle kuhjata, tasub läbi mõelda, milliseid esemeid on mõtet oma interjööris eksponeerida. See tõde kehtib nii mööbli, raamatute kui ka sisustusaksessuaaride puhul. Riiulisse tasub paigutada pigem väärikaid raamatuid ja keraamikat. Kindlasti ei ole seal kohta triikraudadel, küünelakipudelitel, õllepurkidel või muul, mis ei ole oma õiget kohta veel leidnud. Juhuslikele tarbeesemetele katsu leida koht panipaigas ja pisikesed vidinad peida hoiukarpidesse.

On vana tõde, et valgel värvil on omadus iga ruum avaramaks ja helgemaks muuta. Valge tõstab ruumis esile ka muud detailid. Kui ei ole tahtmist suuremat remonti ette võtta, vaheta voodipesu valge või helehalli komplekti vastu.

Kindlasti ei ehi ühtegi interjööri võssa kasvanud taimed või kuivanud kaktused. Vaata üle oma kodune botaanikaaed ja vajadusel vaheta lillepotid uute ja sobivamate vastu. Alati on hea mõte tuua tuppa värskeid lilli!

Igal kodul on oma värvipalett ja ka siin kehtib reegel “vähem on rohkem”. Uusi esemeid soetades tasub silmas pidada, et koju ei satuks terve spekter vikerkaarevärve.

Padjad on väike, kuid oluline detail, mis üldmuljes palju muudab. Sisekujundajad soovitavad mitte kunagi piirduda diivanil vaid kahe padjaga, sest reeglina see efektset tulemust ei loo. Värve kombineerides pea silmas, et palett oleks ühtlaselt kas külmades või soojades toonides. Hea mõte on kombineerida puhtaid ühes toonis tekstiile mustritega.

Olgu selleks siis tugitool, diivan, riidekapp või võimas söögilaud — oluline on leida keskne ese, mille järgi ülejäänud detailid ruumis paika sättida. Vahel piisab elamisele parema ilme andmiseks vaid mööbli ümbertõstmisest. Muuhulgas soovitavad sisekujundajad vältida mööbli horisontaalset paigutust.

Lihtne ja praktiline detail, mille abil on võimalik oma ruum tervikuks siduda. Vaiba valikul lähtu olemasolevast värvipaletist. Lollikindel valik on neutraalses toonis hele vaip või monokroomne ja lihtne geomeetriline muster.

Selleks ei pea olema tuhandeid maksev õlimaal tuntud kunstnikult, vaid piisab ka soodsamast graafikast või mõnest ägedast raamitud plakatist. Et vältida möödapanekuid, vali võimalikult neutraalne raam.