Oluline on muidugi arvestada toa suurusega. Kui tuba on väike, siis on hea valik väiksem, kuid kirkam tool. Nii ei võta tool toast liiga suurt osa, kuid jätab ise suurema mulje.

Suured ja valgustatud kohad on ideaalsed kogukamatele toolidele. Katteriidega on avaras ruumis lihtsam, sest siia sobib kõik: tume, hele, värvikas, kirgas… Ja muidugi mängib rolli seegi, kuhu tooli paned.

Köögitool peab olema praktiline ja mugav ning vajadusel kerge ühest kohast teise tõsta.

Plastikust, puidust või metallist pehmendusega toolid on hea valik ruumidesse, kus on enam määrdumise ohtu. Näiteks esik, sauna eesruum, terrass jne.

Mugavad ja pehmed kanga- või nahkkattega toolid sobivad söögituppa, mis on avatud ja moodustavad osa elutoast.

architectureartdesigns.com on kokku kogunud mõned eredamad näited, mis peaks andma häid ideid ja mõtteid oma koju tooli soetamisel. Vaata pilte SIIT!

Meiegi lugudes on läbi käinud vahvaid toole. Näiteks leiab häid sisustusmõtteid Londonist ja Pariisist. Loos hakkab silma üks romantiline ja luksuslikum tool magamistoas, kuid omaette tegelane on ka nahkkattega puki moodi iste kamina ees, või sealsamas kõrval loomanahaga üle tõmmatud toolid (pildil). Vaata lugu SIIT.


Selle pealinnas asuva kodu omanike peas küpses mõte kasutada tubadele iseloomu andmiseks kontraste ja erinevaid värve juba ammu. Köögis rõõmsad erivärvilised toolid. Vaata lugu SIIT.


Taani klassikaline disain on meeltmööda igale disainigurmaanile ja meie ühes loos on hästi kuvatud NORR11 tugitool Mammoth. Ja muidugi au meie enda disaineritele OOT-OOT Studiost, kelle diivan sama korterit kaunistab... Vaata edasi SIIT.


Uue Maailma asumis on kodu läbi nelja korruse ja sealgi on koha leidnud üks tõeline disainipärl... Loe lugu SIIT.