Beebivoodi, mis kasvab koos lapsega
Beebivoodi puhul on hea, kui lapse kasvades saab muuta voodit vastavalt lapse eale ja kasvule. Kui laps kasvab, siis saab voodist n-ö tavavoodi. Eemaldatavad on voodivõred, voodielementidest saab teha turvapiirdeid, et laps öösel magades voodist välja ei kukuks.

Järgmine voodi on lapse jaoks juba normaalsuuruses ja korraliku madratsiga. Niisuguse beebivoodi soetamine on pikemas perspektiivis väga praktiline ja soodne valik.

Üldiselt on valikus on väga suur lastevoodeid eri mõõtudega (90 x 170, 90 x 190, 90 x 200, 120 x 200, 120 x 190 cm). Tuleb teha valik võimaluste ja vajaduste järgi.

Millist madratsit lastevoodisse valida?

Voodi disaini kõrval on ülimalt oluline ka madrats, millel laps magab. Madrats peaks olema selline, mis toetab lapse keha, tagades lapse seljale ja lülisambale õige toetuse ja magamise mugavuse, vajadusel valida antiallergiline madrats.

Lemmiktegelasega lastevoodi

Paljusid voodeid ilmestavad just lapsele meelepärased tegelased: autod, loomad, meretemaatika, printsessid jne. Siinkohal ei tasu liiale minna just multifilmimotiividega — pigem valida mõni motiiv või tegelane.

Praktilised voodisahtlid

Voodile saab väga lihtsalt juurde soetada sama mööblikollektsiooni teisi tooteid, et lõpptulemuseks oleks terviklik ja funktsionaalne tuba.

Voodile võib soetada ka voodisahtli, mida saab kasutada panipaiga või lisavoodina, soetades juurde vastava madratsi. Turvalisuse eesmärgil on voodi kõik pealmised mööbliosad kumerate servadega. Voodisahtlit saab kasutada samuti voodi mõlemal küljel, see ei ole voodi külge kinnitatud.

Narivoodi, mis käib kaheks eraldi voodiks
Narivoodi on teatud vanuses iga poisi ja tüdruku unistus. Kui lapsed on juba suuremaks kasvanud, võib voodi tõsta kaheks eraldiseisvaks magamisasemeks ja nii pikeneb selle kasutusaeg.

Praktiline, ent trendikas noortevoodi
Väga tihti on nii, et ei leita sobivat voodit juba teismeikka jõudnud noortele. Oluline, et kasvav teismeline magaks korralikus voodis, mitte näiteks lahtikäival diivanil, sest selles vanuses on korralik magamisasend ülimalt tähtis.

Noortevoodi puhul loeb ka välimus — et see oleks tänapäevane ja trendikas, samas praktiline. Vali komplekti ka öökapp ja väiksemasse tuppa sobib voodi alla voodisahtel, mida saab kasutada panipaiga või lisavoodina, kui selleks tekib vajadus.

Kokkuvõtteks tasub meeles pidada:

  • beebivoodi turvalisus ja sobiv madrats
  • praktiline pikendatav voodi
  • lapse kasvamist toetav madrats
  • narivoodi või trendikas noortevoodi
  • voodikastid