Esmalt peaks jalga valides mõtlema kasutusmugavusele ja kuuse orienteeruvale suurusele. Jõulupuu kõrgus ja jala läbimõõt on märgitud tavaliselt igale tootele vahemikuna ning liiga suur kuusk ei sobi väiksemasse ega pisike kuusk suure puu jalga. Kuusejala hind sõltub siiski eelkõige kasutusmugavusest ja tehnoloogiast. Kõige vingemate jalgade abil saab kuuse püsti vaid paari minutiga ja selline kuusejalg võib hoida tugevalt ka kolmemeetrist puud. Osal kuusejalgadest on olemas lihtsalt jälgitav veetaseme indikaator ja lapselukk, mõned tooted on pedaaliga ja isefikseeruvad. Enamasti jäävad hinnad 20 ja 40 euro vahele, aga kuusejalgu leiab ka alates kuuest eurost ja vingemate hinnad ulatuvad 70 euroni. Värvigammalt on saadaval nii klassikalist rohelist, rohelise ja punase kombinatsiooni kui ka valget ja hõbedast, materjalina on enamasti kasutatud metalli või plastikut.

Christmas trees in pots

Kui tuppa tuuakse mehemõõtu kuusepuu, siis võiks eelistada rasket jalga, mis hoiab kuuse korralikult püsti. Kuusejalas olev veeanum olgu mugavalt suur, et seda ei peaks pidevalt täitma.

Selleks, et kuusk okkaid kohe maha ei raputaks, tasub puud kõrgema temperatuuriga harjutada. Teisisõnu võiks miinuskraadidega mahavõetud kuusepuud hoida enne elutuppa toomist mõnes jahedas ruumis. Enne kuuse vettepanekut tuleb kuuse jalast paari sentimeetrine seib maha lõigata, nii saab kuusk kergemini vee kätte. Kuuske ei tasu paigutada ahju või radiaatori kõrvale, mõõdukas temperatuur pikendab tuppa toodud puu eluiga.

Valik kuusejalgu leiad K-rauta e-poest!

Christmas tree with gift boxes
Jaga
Kommentaarid