Diivan olgu kooskõlas ruumi stiili ja suurusega
Väikeses ruumis toimib hästi sale, põrandast kõrgemale tõstetud jalgadel diivan, kui taas avaras interjööris tublide mõõtudega nurgadiivan.

Pööra tähelepanu diivani tagaosale
Olgugi, et paljudes kodudes asetatakse diivan automaatselt seina vastu, ei ole see ainuõige paigutusviis. Diivan võib sama hästi paikneda ruumi keskel. Sellisel juhul on oluline, et diivani tagaosa oleks kvaliteetselt tehtud ja eksponeerimiskõlbulik. Veendu selles juba kaupluses.

Diivani istemugavus on selle olulisim omadus
Elustiilist olenevalt veedame me diivanil kes rohkem kes vähem tunde kas telekat vaadates või lugedes. Diivani välimusest olulisem on selle istemugavus, mis selgub vaid proovides. Internetist pildi põhjal diivani ostmine võib hiljem istemugavuse osas suure pettumuse valmistada. Veendu diivani istemugavuses kindlasti ”livena” enne ostuotsust. Soovitav on teha seda siserõivates, mitte paksus talvejopes.

Istumissügavus ja seljatoe kaldenurk
Diivan ei tohiks olla liiga pehme ega ka liiga sügava isteosaga, mis raskendab diivanilt püsti tõusmist. Samuti ei tohiks diivani seljatoe kalle olla liiga suur, mis teeb istumise ebamugavaks.

Kanga- või nahkkattega diivan?
Kattematerjal moodustab suurima osa diivani hinnast. Nahk on kangaga võrreldes kallim, kuid vastupidavam ning kergem hooldada. Nahkdiivan (eriti tumedavärviline) on hea valik koju, kus on lemmikloomi, väikelapsi, kus harrastatske sohval söömist või soovitakse muidu plekitekke pärast hooletu olla. Kangakattega diivan eeldab plekitekke osas suuremat ettevaatlikkust, samas võimaldavad tänapäevased plekieemaldusained seda päris tõhusalt puhtana hoida. Kangakattega diivan mõjub tihti kodusemalt ja kangas tundub ihu vastas meeldivan kui nahk.

  • Diivan Cosmo on samaaegselt nii sihvakas kui ka mõnusalt vormikas. Tootja eestimaine Oot-Oot Stuudio.

  • Diivani suurus olgu vastavuses ruumi mõõtudega. Nurgadiivan Mezzo moodustab mõnusa puhketsooni avaras elutoas. Tootja BoConcept, tootmärki müüb BoConcepti salong Tallinnas.

  • Kattekangas moodustab diivani hinnast olulise osa ning selle kvaliteeti tasub panustada. Pildil on diivan Trafalgar, mille kattekangas esindab disainiklassikat — Maija Isola 60-ndatel loodud Unikko-kangast. Kattekangas on eemaldatav. Tootja Borg

  • Modernne ja ajatu vormiga nurgadiivan Dora võimaldab kogu perel seal mõnusalt lõõgastuda. Kokkulükatuna moodustavad Dora osad mõnusa magamisaseme. Tootja Mang

  • Elegantne diivanvoodi Unfurl Deluxe muutub kerge liigutusega seljatuge alla lastes voodiks. Oma õhulise vormi tõttu ideaalne väikesesse ühetoalisse koju. Tootja Taani päritolu Innovation, tootemärki müüb Eestis Vepsäläinen.

  • Plura nimeline diivan mugandub käetugesid ja istmeosa painutades kergelt erinevate pikutusasendite järgi. Boonuseks vastupidav nahkkate. Vaieldamatult iga poissmehe unistuste mööbliese. Tootja Saksa päritolu Rolf Benz, tootemärki müüb Eestis sisutusstuudio Now.