Ruumi suurus

Magamistuba kujundades tuleks alustada põhilisest – ruumi suurusest. Kõige parem oleks visandada paberile magamistoa joonis, märkides juurde, kus paiknevad uks ja aknad ning muud paigutust mõjutavad detailid. Magamistoamööbli suurus ja paigutus peavad olema tasakaalus ruumi suurusega. Vastasel juhul jääb liikumisruumi väga väheks ning ajapikku muutub see häirivaks. Seega mõtle magamistuba kujundama asudes läbi ruumi võimalused ja enda vajadused.

Mööblivalik

Kui ruumi mööblivalik ja paigutuse plaan on paigas, saab hakata valima sobivat magamistoamööblit. Valikul tuleks lähtuda sobivast stiilist, mis sulle meeldib ja mis haakub kogu interjööriga. Tavaliselt sisaldavad magamistoakomplektid voodit, riidekappi, öökapikesi ning kummutit. Kui ruumi suurus seab piirid, pane varakult paika ka vajalikud panipaigad.

Mööblit paigutades tuleks arvestada veel mõne detailiga. Voodi võiks olla mõlemalt poolt ligipääsetav, sest kahekesi voodit jagades tagab see mõlemale hea liikumisruumi. Voodile lisaks tuleb leida sellele sobiv madrats. Kui toa paigutamisel selgub, et kappide jaoks ei jää piisavalt ruumi, tasuks kaaluda pesukastiga voodit.

Kui magamistuba on avar, saab peale põhiliste mööbliesemete paigutada tuppa ka mugavust lisavad esemed, nagu tualettlaua või tumba.

Lisadetailid

Kui sobiv mööbel on välja valitud, saab hakata valima lisadetaile, nagu valgusteid, kardinaid, voodipesu ja teisi tekstiile. Raamatute jaoks saab valida näiteks seinale paigutatava riiuli, millega saab hästi ära kasutada just tühja seinapinda.

Eelarve

Selleks, et magamistoa planeerimine edukalt teoks saaks, tuleks paika panna eelarve ja mööblit valides sellega ka arvestada. Iga pisidetail maksab ning vahel võib kõige sobivam voodi maksta sama palju kui kogu mööbli jaoks planeeritud eelarve. Tee varakult valmis eelarve ja planeeri kogu projekt korraga, et vältida hilisemaid üllatusi.

Järgnevalt leiad mõningad ideed magamistoa kujundamiseks.

Jaga
Kommentaarid