Värvigamma
Naiselikkust väljendavad pehmemad ja rahulikumad värvitoonid. Kaalu õrnu pastelseid või kreemikaid neutraalseid toone. See ei tähenda aga sugugi seda, nagu poleks eredamatel toonidel naiselikumas ruumis üldse kohta. Tegelikult toimivad säravad ja särtsakad värvitoonid — nagu kärtsroosa — naiselikes ruumides vägagi hästi, kuid kõige kindlam on siiski mahedate toonide juurde jääda. Kasuta neile põnevamate nüansside lisamiseks sooje metallikvärve, näiteks kuldset.

Foto Shutterstock

Jooned ja vormid
Naiseliku ilme saavutamiseks võiks vähem kasutada teravad jooned ja geomeetrilised kujundid ning keskenduda pehmematele ja ümaramatele vormidele. Muidugi, iga ruum vajab tasakaalu ja sirgete joonte ning vabamate vormide kombinatsiooni. Naiselikkust aitavad lisada kaarduvad jooned ja dekoratiivsed lisandid, eelista julgelt elegantseid ning pisut edevamaid esemeid.

Foto Kaboompics

Mustrid
Mustrid on ideaalne viis naiselikkuse rõhutamiseks. Kui mehelikes ruumides kasutatakse palju ruudu-, kalasaba-, või triibumustrit, siis ühes naiselikus ruumis loovad kõige mõnusama atmosfääri lille- või taimeprint, damast ja teised dekoratiivsed mustrid. Ka väikesemõõdulised geomeetrilised mustrid, näiteks täpid, toimivad hästi.

Foto Kaboompics

Materjalid
Abi on ka teatud kindlatest materjalidest: lihvitud kristall, kullatised, peeglid ja marmor on vaid mõned näited, mida traditsiooniliselt naiselikeks peetakse.

Foto Kaboompics

Tekstuur
Erinevad tekstuurid ja see, kuidas sa neid kasutad, võivad ruumi üldilmele väga suurt mõju avaldada. Nii nagu ikka, on ka siin oluline tasakaal. Kombineeri kõva pehmega, läikivat matiga ning siledat karedaga. Erinevate tekstuuride kombineerimine annab igale ruumile sügavust. Mängi tekstiilidega ning kombineeri siidi, sametit, puuvilla, linast ja kašmiiri.

Foto Kaboompics

Mööbel
Mööbli puhul on olulisel kohal kaunistused, näiteks nööpidega polster ja nikerdatud detailid. Kuid ka sellega tuleks piiri pidada ja tuua tuppa vaid mõni kaunistatud mööblitükk, vastasel juhul võib üldmulje liiga intensiivseks muutuda. Ja kuigi ükski ruum ei tohiks olla liialt mööblit täis topitud, siis feminiinsetes ruumides on lubatud pisut enam dekoratiivesemeid, mille eesmärk on lihtsalt silmailu pakkuda ja millel puudub praktiline otstarve. Ka vana kapike võib moodsama joonega interjööris naiselikult mõjus olla.

Foto Shutterstock

Lisandid ja aksessuaarid
Erinevad lisandid mängivad naiselikes interjöörides suurt rolli. Lilled, ilupadjad ja kunstiteosed on alati olemas, kuid alati maitsekad ning nendega pole üle pingutatud.

Foto Kaboompics

Neid nüansse kasutades saavutad pehme ja hubase olemisega õrna interjööri.

Allikas: the Spruce

LOE VEEL: