Üldiselt võib televiisori paigutada ruumis mistahes kohta. Hea on vältida paiku, kuhu langeb otsene päikesevalgus. Teisalt annab seda vältida reguleeritava katte paigaldamisega akna ette. Televiisori ja ruumi suurus peaks olema omavahel kooskõlas. Väikesesse tuppa ei ole mõtet hankida suurt telekat ja vastupidi — suures ruumis väikese telekaruudu jälgimine kurnab silmi. Televiisori kõrgus, paiknegu see siis seinal või alusel, võiks olla suhtes telekat vaatava inimese silma kõrgusega. Kui televiisor on inimsilma suhtes liiga madalal või kõrgel, on seda ebamugav jälgida.

Seinale kinnituv Lugano moodulsüsteem võimaldab luua just enda ruumile sobivaid kooslusi telekas paigutamiseks. Tootja BoConcept, Vepsäläinen OY Eesti Filiaal

Tänapäeva interjöörides kohtab palju kujundusvõtteid, kus telekas kinnitub seinale. Kui eesmärgiks on juhtmevaba TV-tsoon, võib teleka kinnitada näiteks seinapaneelidele. Juhtmed saab sellisel juhul peita paneelide taha.

Soome tootja Muunto seinapaneelidega võib katta ruumi seina täies ulatuses või osaliselt. Paneelides on spetsiaalsed “sooned”, kuhu võib paigutada erinevaid kinnitusmehhanisme ja nende külge omakorda erinevaid elemente — telekas, kõlarid jne. Juhtmed jäävad paneelide taha peitu nagu ka pistikud, mis on kergesti ligipääsetavad.


Teleka — kui seda parasjagu ei vaadata — , võib ruumis peita ka mõne lükandseina või muu vastava elemendi taha. Lahendus sobib eeskätt väikestesse ruumidesse, kus sisseehitatud mööbel aitab hoida ruumi visuaalselt neutraalsena. Liugustega TV-kappe pakuvad mõned tootjad ka valmis kujul.

Mõnus telekavaatamine eeldab head ruumiakustikat. Tänapäeval on mitmetes kodudes avatud ruumiplaneeringud. Ruumi akustika parandamiseks võib teleka taha paigutada spetsiaalseid akustilisi paneele, eriti juhul, kui teleka vastu jääb aken või muu sile kõva pind. Olenevalt teleka paiknemisest ruumis ning konkreetsest interjöörist võib akustilisi plaate paigaldada ka lakke.

Teleka taha võib paigaldada akustilised plaadid, mis parandavad ruumi akustikat.
Pildil Soften akustilised plaadid.


Ikea integreeritud Uppleva mööblilahenduses sulanduvad telekas ja audio valutult interjööri. Sarja internetvalmidusega telekas, cd-/dvd-/Blu-ray-mängija ning audiosüsteem on integreeritud Ikea mööblisse, kuhu peituvad juhtmed. Teleka kõiki toimingud ning heli hallatakse ühest puldist.


Lihtne ja elegantne telekalaud nimega Dino Prantsuse valmistajalt, vaata Ligne-Roset Eestis.