Siit algab nende kodu. Ühtlasi on nende köök just selline, kus istet võtnud inimesed n-ö juured alla kasvatavad.

Vaid noor taksipreili Popi silkab ühe tooli juurest teise juurde, pakkudes kõigile oma piuksuvat mänguasja. “Oleme enda väikese köögi sisustanud sisetundest lähtuvalt ja vastavalt võimalustele. Aastate pärast on võib-olla kõik hoopis teistmoodi. Aina tehes naudidki seda arengut,” räägib Marika.

Marika Diževski köök, Miibutiik

“Eriti on meile meeldinud taaskasutus ja leiud, mis tekitavad mingi tunde või hetkeemotsiooni. Meie peres on sageli nii, et pereisa lendab uute mõtete ja ideedega minu juurde kinnitust saama. Olen üks nendest õnnelikest naistest, kelle mees teeb väga palju oma kätega. See ühendab — meil on ühised huvid ja hobid. Oleme mõlemad käsitöölised ja naudime seda.”

Nii ongi riiul, mida ehib toredate kannude rida, ja köögi tööpinda toetavad tellistest laotud vaheseinad Marguse ehitatud. “Kõik on tehtud kättesaadavast materjalist. Riiulid meeldivad mulle eriti, sest minu jaoks ei ole oluline midagi peita. Kappidega on meil seetõttu veidi pahasti,” seletab Marika. Siiski on seinal kahe uksega kapike, mille uste raamidesse on tõmmatud pitskangad.

Marika Diževski köök, Miibutiik

Köögile lisab iseloomu ruumi keskmes asuv ja veidi teistmoodi söögilaud. Selleks on kohandatud vana malmist jalgadega õmblusmasin. Lauale on mõnel päeval tõstetud paksust klaasist neljakandiline plaat, ent on olemas ka ümmargune, et soovi korral saaks hõlpsasti kuju muuta.
Loe edasi märtsi Maakodust!

Maakodu suures köögi erinumbris veel:

  • Kirgliku kodukujundaja nutikad ideed
  • 15 hästi kasvavat köögivilja
  • Katleia — orhideede kuninganna
  • Teeme ise pelmeene
  • Sokiteater lastetoas

LOE VEEL: