1. Merekonteinerist moodulmaja

Kodu ehitamine või selle laiendamine ei pea ilmtingimata tähendama suurt eelarvet, pangalaenu ja rohkelt vaba maad. Selle privaatse korteri omanikud rajasid omaette elamise hoopis olemasolevate majade vahele, luues merekonteineritest omanäolise moodulsüstemi. Lihtne ja ilmetu metallist konteiner on saanud mõnusalt modernse ja maalähedase fassaadi puitlaudise näol.

Konteinerite vahele ja peale annab rajada mugava terrassi istumisalaga ja miks mitte ka basseini!

Interjööris ei reeda miski, et tegu on soodsa säästumajaga. Avar köök ja elutuba jäljendavad pigem kaasaegse eramu modernset arhitektuuri. Et maja asub Hispaanias, ei tekita probleeme ka õhukesed seinad, mis meie kliimas sobiks ümbritsema ehk ainult suvilat.

Moodulite ühenduskohad on varustatud klaasustega — nii pääseb majja võimalikult palju valgust ning tulemus on avar ja õhuline.

Teisel korrusel asuvasse magamistuppa viib metallist keerdtrepp. Hubasema meeleolu loomiseks on sisekujunduses kasutatud rohkelt puitu.

Allikas: Airbnb.com

Islandi suurimaks võluks on kaunis loodus ja meditatiivne maastik, kus aeg maha võtta ning omaette mõtiskleda. Hotellituba või ülerahvastatud kämping ei suuda kindlasti luua sama atmosfääri, mis ümbritseb seda kuumaveeallikate vahetus läheduses paiknevat privaatset elamist.


Maja küttesüsteem põhineb geotermilisel energial — põrandate alla on paigutatud kuumaveetorud, mis hoiavad maja aastaringselt soojana.

Maja unikaalne vorm muudab põnevalt tahutuks ka selle sisemuse. Esimesel korrusel asub heledates toonides köök, elutuba ja magamistuba, teisel korrusel külalistetoad.

Tänu avatud planeeringule ja maja igast suunast ruumi avanevatele akendele on interjööris rohkelt valgust ja loomulikult ka maalilisi vaateid loodusele!

Teisele korrusele viib laheda disainiga trepp. Astmete kuju järgib maksimaalset mugavust.

Allikas: Airbnb.com

Kunstnike loodud kodu Pittsburghi äärelinnas on silmipimestav sõna kõige otsesemas tähenduses. Nii eksterjöör kui ka interjöör on kaetud paljude peeglitega, pakkudes lummavat valgusemängu. Soov oma kodu peeglitega katta sai algimpulsi enam kui 20 aastat tagasi üsnagi lihtsast põhjusest — nimelt asus maja ühel küljel kaunis rohetav loodus, mida ei jagunud aga kõikjale. Nii kaeti fassaadil iga tellis sobivas mõõdus peeglitükkidega, mis aitas luua illusiooni rohelisemast keskkonnast.


Ka interjöörile läheneb kunstnikepaar kui elukestvale kunstiteosele, mis iga päevaga mõne peegeldava detaili võrra täieneb. Kunstiõpetajana töötav Martin on ka mööblimeister ja nii domineerivadki sisekujunduses mustvalged looklevate joontega mööblitükid, mis on valminud tema enda käe all.

Köök, kus on kulpe ja sõelu rohkem kui keskmises restoranis annab samuti tunnistust elanike jäägitust kiindumusest läikivate objektide vastu.

Elutuba on kujundatud musta ja valgega. Riiulitesse on mahutatud melomaanidest pereliikmete hiiglaslik vinüülplaatide kollektsioon.

Magamistuba on seevastu täiesti peeglivaba. Omapära lisab punane vuuk tellisseinas. Tähelepanu väärib ka austus mööbliklassika vastu. Vineerist Eames’i toolid tähistavad revolutsiooni vineerikasutuses — nimelt on see, 1946. aastast pärit toolidisain esimene, kus on kasutatud painutatud vineeri.

Vannituba ilmestab taas peremehe unikaalne käekiri — mustvalged seinapaneelid ja mööbel on enda tehtud!

Allikas: Airbnb.com

LOE LISAKS: