Elamuskingituste portaal Kingitus.ee pakub selliseks puhuks soodsat romantikapaketti Haapsalu Baltic Promenaadi hotellis, mis koosneb majutusest kahele, kahekäigulisest õhtusöögist hotelli restoranis, hommikusest bufeelauast ja suure mullivanniga privaatsauna külastusest (hind kahele 99 €).

Üks öö võõrsil tundus täiesti piisav, et end korraks rutiinsest argipäevast välja lülitada, saunatada ja tavapärasest erinevas keskkonnas esinestada. Võtsime teekonna põnevusega ette ja üllatusime positiivselt!

Peale sõitu lumisel maanteel ja puitarhitektuuriga pikitud tänavatel saabusime pimeduse hakul hotelli. Ajalooline maja jäätunud mere kaldal mõjus juba omaette elamusena. 1859. aastal rajatud Peltzeri villa esindab tsaariaegset kuurordiarhitektuuri, mis on 1998. aastal läbinud renoveerimiskuuri ja ühendatud kahekorruselise uusehitisega. Hotelli 35 numbritoast on enamik rõdu ja merevaatega.

Romantikapaketis osalejaid ootab tuba pisut erilisemal kujul — nimelt on see armsalt ehitud roosi kroonlehtede ja küünaldega ning laual ootab jäävanni asetatud vahuvein koos peotäie maiustustega.

Peale toaga tutvumist ootas romantiline õhtusöök hotelli restoranis, kus kahjuks õhtupimeduses kaunist merevaadet kogeda ei saanud. Selle pisikese puuduse korvas aga suurepärane teenindus, mis ületas mitmete pealinna restoranide teeninduskultuuri. Paketti kuuluva pearoa sai valida tiigerkrevettide-lõhe ja pirni-confit’ ning veinikastmes sea sisefileest medaljonide vahel. Meie põliste eestlastena otsustasime viimase variandi kasuks ja ei pidanud kahetsema. Liha oli valmistatud meisterlikult ning seda täiendasid täpselt parasjagu grillitud köögiviljad. Magustoiduks oli hõrk šokolaadifondant temaatiliselt kaunistatud taldrikul.

Kui söögid söödud, ootas meid keldrikorrusel saun koos mullivanniga. Viimane oli taas ümbritsetud küünalde ja roosiõitega. Pisut klišeelik arusaam romantikast mõjus omamoodi humoorikalt, samas armsalt ja peale väsitavat töönädalat pole ju midagi paremat, kui kalli inimesega vannis vedeleda ja saunatada ning seda idüllilises väikelinnas. Igal sammul paistis silma hotellimeeskonna hoolivus külastajasse. Hotellis võis end väga privaatselt tunda, sest talvehooajale kohaselt oli maja vaikne.

Hotellitoa rõdul võis veel enne kosutavat und värsket õhku hingata ja laternavalgel pimedusse mattunud lumist ja jäätunud merd imetleda. Uni oli hea ja samu kommentaare võis kuulda ka hommikusöögilauas naaberseltskonna juttu tahtmatult pealt kuuldes. Hommikusöök oli madalhooajast hoolimata külluslik ja maitsta sai nii pannkooke, quiche'i, putru, munaputru, peekonit kui ka klassikalist leivakõrvast lihatoodetest ja kalast kuni juustudeni. Restoran asub hotelli uues juurdeehitatud osas, kust avaneb kaunis vaade merele ja linnale.

Kui ärasõiduga just kiire pole, on tungivalt soovitav teha jalutuskäik rannarajoonis ning tutvuda vanade suvitusvillade ja lagunevate puitmajadega, mis romantilisele meeleolule mõnusalt nostalgilise nüansi lisavad.

LOE LISAKS: