1. pilguheit

Lasnamäe särav tüüpkorter
Aasta kodu konkursil 2014 stiilseima kodu preemia võitnud Marina isikupärane kodu asub Lasnamäe tüüpmajas. Esikus võtavad vastu loomanahkne vaip, selles kodus korduvad soojalt ja šikilt mõjuvad beezid-pruunid ja valged toonid ning efektne põdrasarvedega lamp. ‟Tõin selle Riiast, kui sõbrannadega balletti vaatamas käisime. Seitsmest naisest viis ostsid endale valgusti!,“sõnab Marina. Daamid said elamuse ooperiteatrist ja ühtlasi koju sisustusdetaili.


‟Lugege kokku, palju mu kodus sarvilisi on? ” pakub perenaine mõistatust. Õige vastus on 11. ‟Praegu. Aga arvatavasti see arv ka eriti ei suurene.” Marinale meeldib, kui igal asjal on oma koht, et poleks kuhjumisi. Nii said tema Vogue’i ja Elle’i ajakirjad siia spetsiaalse valge riiuli.
Edasi loe detsembri Kodukirjast


2. pilguheit

Jõulud nagu lapsepõlves
Nõmmel, muinasjutulises lumme mattunud aias tervitab tulijaid lumepuu, millel kiiguvad punased ehted. Hoolimata õues levivast hämarusest, on sisearhitekt Kard Männili majas rohkelt valgust ja soojust.

Kardi võluvad jõulumõtted puudutavad nii interjööri kui ka inimesi. Tema lapsepõlv möödus Hiiul ja tema jaoks on avar keskkond väga oluline. Just oma laste ja lapsepõlve pärast sooviski ta aiaga maja Nõmmel. Et oleks aed, kus jaguks mänguruumi, see päris Bullerby lapsepõlv, millest jõulude ajal saab võlumaa.

Jõuluaeg oli Kardi lapsepõlvekodus väga oluline, tema emale oli see tõeliselt loov meisterdamisaeg, kõik tehti ise. Ka jõuluvana “tegemine” kuulus ema lemmiktegevuste hulka. Jõuluvana tulek oli alati juba akna tagant näha. Miskipärast oli ema alati samal ajal telefoniputkas helistamas… See jõuluvana käis veel mõned aastad tagasi ka Kardi lapsi rõõmustamas.

Kard soovitab, kuidas luua jõulumeeleolu?

  • Koos perega jõuluehete või piparkookide meisterdamine.
  • Piparkoogilõhnad ja jõulumuusika.
  • Käbidega oksad metsast.
  • Ise metsast kuuse toomine.
  • Küünlaid peab palju olema, nii jõulude kui ka muul ajal.
  • Oluline on igal aastal pühade ajal vana armsat jõulutunnet tagasi manada ja hoida lapsepõlvetunnet endas.

Edasi loe detsembri Kodukirjast