‟Meil on siin kõik enda tehtud, oli lause, mida äsja Aasta Kodu finaalikodusid külastades tihti kuulsime, „kirjutab Kodukirja peatoimetaja Malle Pajula ajakirja jaanuarinumbri juhtkirjas.
0salejate kirju lugedes harjusime selle lausega lausa ära. Pea igas kodus. Sama lauset võis kuulda juba masu kõrgajal. Aga nüüd on sel teine varjund. Lisaks soodsamalt remontimisele on ka suhtumise muutust: soovi kätt proovida, midagi ise teha. Ehk on meil rohkem vaba aega, infot, huvi koduste sfääride, käsitöö vastu?

Aasta kodu

Ja kui varem on konkursile kodusid utsitanud sõbrad või naabrid, siis seekord saatis
soovituskirja tihtipeale õde, ema, tütar või minia ilusa tulemuse üle kaasa rõõmustades.
Kogu maailma sisustusmood vaatab hetkel tagasi ja annab traditsioonidele kaasaegsete oskustega värske näo. Nii väärtustavad ka meie inimesed isegi enam kui paari varasema aasta eest vana mööblit, head renoveeringut. Kodukonkursil osales tänavu ligi 70 kodu ja aeda üle Eesti. Täname soojuse ja inspiratsiooni eest. Edasi loe jaanuari Kodukirjast...

2014 vannitoa preemia Karlovas
Kui Tartus tudengitena kohtunud Helin ja Koit hakkasid oma ühise kodu järele ringi vaatama, jäi neile silma Tartu romantiline Karlova puumajadega linnaosa ahjuküttega korter.

Selle kõrgete lagede ja napilt 40 m2 suuruse eraldi köögiga ja ruumika vannitoaga korteri oli kinnisvaraarendaja juba tundliku käega renoveerinud. Noored plaanisid kodu sisustades võimalikult soodsalt hakkama saada. Neile meeldis hele ja skandinaavialik stiil.

Vannitoa puhul tõi zürii liige Peeter Lume Iföst välja selle, et väikesel pinnal oli leitud nutikas ja stiilne ruumilahendus. Hea oli panipaikadega otsasein, kus olid kraanikauss ja pesumasin. Mustvalgele värvilahendusele annab mõnusa efekti suur kuldse raamiga peegel, mis lisab sügavust ja helgust. Edasi loe jaanuari Kodukirjast...


Veel jaanuari Kodukirjas:

  • Sisustustrendidest räägivad sisearhitektid ja disainerid
  • Millised on 2016. aasta värvipaleti trenditoonid?
  • Kodule uus ilme-22 nippi
  • Ränduri korter Londonis Victoria ajastu majas
  • Kiire „kapsamaa“ poekraamist aknalauale
  • Tee ise: lemmikfoto padjale, sidruninäoline kell , 16 ideed koogivormidega
  • Pille Endeni talvised argiroad kiirelt ja kergelt.
  • Osta Kodukiri poest või telli SIIT.