Pesemata nõud, põrandal vedelevad sokid või tühi piimapakk külmkapis on klassikalised tüliõunad igas majapidamises. Nende probleemide lahendamiseks ei olegi muud teha, kui oma suhtumist või käitumismustreid muuta. On aga terve rida võimalikke konflikte, mida saab ära hoida kodu kavalalt sisustades.

1. Vaikselt sulguvad sahtlid

Tihti on tülide allikaks erinev elurütm. Kui üks partneritest soovib väärtuslikust hommikuunest viimast võtta, kolistab teine juba köögis. Kui mõni pereliige on helide suhtes ülitundlik, on tõeliseks õnnistuseks vaikselt sulguvad sahtlid ja kapiuksed. Lisaks tasub sahtli sisu puhul tähelepanu pöörata esemete loogilisele organiseerimisele — kui iga asi on omal kohal, ei tõuse ka pidevalt kadunud asjadest konflikte!


2. Läbimõeldud ruumilahendus köögis

Köök on kodu süda ja söögitegemine üks olulisemaid rituaale. Samas kipuvad just köögis lahkhelid kõige kergemini tekkima. Kui armastad koos partneriga kokata, leia võimalus kahele eraldiseisvale töötasapinnale. Nii mahub kaks indiviidi ühte kööki kenasti toimetama. Samuti tasub köögis jälgida strateegiliste detailide paigutust. Näiteks ei ole prügikast kraanikausi all alati hea valik — nõusid pestes võib osutuda teise pereliikme soov prügikasti kasutada ülimalt ärritavaks faktoriks.


3. Kaks kraanikaussi, suur peegel ja vaikselt sulguv prill-laud

Kõige suhtevaenulikum planeering on kahtlemata kaks-ühes pisike tualettruum ja vannituba. Seda eriti hommikuti, kus oma privaatse ruumi eest tuleb viimse higipiisani võidelda. Et igahommikusi kannatusi vältida, investeeri suurde peeglisse ja kahte kraanikaussi. Nii mahute koos armsamaga koos hambaid pesema ja nii hommikusi kui ka õhtuseid ilurituaale tegema. Kindlasti tasub investeerida ka vaikelt sulguvasse prillauda, et terve pere ei peaks keset ööd jõulise kolksatuse peale üles ärkama.


4. Kahene vann

Võib mõelda ka teistpidi ja investeerida esemesse, mis sind kalli elukaaslasega hoopis lähendab. Kahekohalises vannis on mõnus koos lõõgastuda, pingeid maandada ja lobiseda.


5. Oma koht magamistoas

Voodi ümber vedelevad riided võivad pedantsemal pereliikmel esile kutsuda tõelise närvivapustuse. Et seda ei juhtuks, tasub investeerida kahte tooli või tumbasse, kuhu oma riided asetada — üks ühele ja teine teisele. Kui riidekapp asub kõrvaltoas, paiguta voodi juurde väiksem stange, kuhu on hea riideid riputada.

LOE LISAKS: