Planeeringut ei ole korteris kordagi muudetud, sest see on algusest peale olnud proportsioonis ja vajadustele vastav. Kodu sai soetatud koos köögi ja punakaspruuni seinaga, mis on säilinud siiani ja selle järgi sai valitud ka triibuline tapeet.

Mööbli ostmisel on peamiselt lähtutud ikkagi praktilisest vajadusest. Näiteks suurte sahtlitega voodi, kuhu saab võimalikult palju asju ära peita. Samuti on püütud leida tasakaal rahakotisõbralikkuse ja visuaalse naudingu vahel, mistõttu on au sees ka taaskasutus.

Väikese kodu puhul on oluline kõikide asjade omavaheline harmoonia. Seetõttu on mööbel peamiselt lakooniline ja ühevärviline, aga sära ja meeleolu loovad üksikud esemed ja huvitavad leiud mõnest taaskasutatud mööbli salongist. Need on aja jooksul ka kõige kallimaks muutunud, näiteks kaks triibulise kattega tooli, mis said ostetud Kaevuri Salongist (Kaevuri 1) ja ema renoveeritud televiisorilaud. Tundeväärtust omavad ka dekoratiivsed väiksed asjad ja pildid, millel on oma väikene lugu jutustada.

Aastaaegade vaheldumisega muutub ka kodu nägu. Näiteks talvel toovad põlevad küünlad ja tumedamad värvid tuppa pühademeeleolu, kevade saabudes saavad padjad diivanil selga uued värvilised kuued ja tuba muutub palju rõõmsamaks. Nii sünnib Maarja kodu Salme tänaval ikka uuesti ja uuesti.

See kaunis, südamega loodud kodu on müügis City24 lehel. Vaata rohkem pilte ja lisainfot SIIT.