Suviselt helge ja elegantne maja ei muutu rusuvaks isegi mitte keldris. Aknad on soklikorruse kohta üllatavalt suured ning paiknevad ruumi suhtes nii madalal, et ei teki keldris viibimise tunnet, kus valgust immitseb vaid paarist aknaavast lae all.

Kõigest 32ruutmeetrine korter mõjub vastupidistelt kõikidele ootustele nagu vaikne muretu pelgupaik, kuhu end argisagina ja rutiini eest peita.

Esimene vaade, mis Annika Lillele korterit vaatama minnes avanes, polnud sugugi nii helge. Kuna omanik soovis selle pinna kindlasti välja üürida ja mitte liiga suurt investeeringut teha, muutusid peale valge värvi peamisteks töövahenditeks loovus ja uuskasutus.

«Kui ma esimest korda madalasse ja umbsesse keldriruumi sisenesin, imbus lillakaspunastest kipsiga kaetud seintest kopituse ja rõskuse lehka. Niiskusest hallitas kips nii seinas kui ka laes,» meenutab sisearhitekt. 

Kuna maja tänavapoolsele fassaadi ette ei saanud drenaaži rajada, hakati otsima alternatiive ja õnneks avastatigi, et loodud on spetsiaalne niiskust tõrjuv sisetöödeks mõeldud krohv. Kipsplaadid kisti maha ja sein kaeti krohviga, kohati igaks juhuks isegi seitsme kihiga.

Tänavaga ühel tasapinnal olevate akende ette paigaldati valgust läbi kumavad rulood, mis võivadki kogu aeg alla tõmmatud olla. Ruum mõjub nii palju rahulikumana, kui aknas kellegi kingad kogu aeg mööda ei vilgu.

Suur osa korteri mööblist on leitud kasutatud mööbli kauplustest, nii on näiteks söögilaud ja toolid Mööbeldajast. Tugitool on odav leid taaskasutusmööbli hulgast, isikupäraseks ja eksklusiivseks muudab selle kate, mille Annika Lill I.D.Kangas õmmelda lasi.


Duširuumi mahutati ära ka väike pealtlaetav pesumasin. Köögiski oleks sellele ruumi olnud, aga ka müra avatud eluruumis sellevõrra rohkem. Kogu mööbel valmis eritellimusel, dušikardin ja rätikud on Hemtexi valikust.


Edasi loe ajakirja Diivan mainumbrist. Osta värske number poest või telli www.ajakirjad.ee!