Kolmandat korda toimuval rahvusvahelisel konkursil osaleb 95 noort kunstnikku — 13 Läti, 37 Leedu ja 20 Eesti kunstiakadeemia lõpetanut. Esmakordselt osalevad konkursil Soome kunstnikud, täpsemalt 25 värsket vilistlast Helsingi kunstiülikoolist (Uniarts Helsinki).

Fotol: Annabel Janke, Lase valla oma sisemine diskoprintsess, 2018


Konkursi eesmärgiks on anda hoogu Eesti, Läti, Leedu ja Soome kunstiakadeemiate vastsete parimate lõpetajate profssionaalsele tegevusele ning pakkuda kunstihuvilistele ühtset ja terviklikku võimalust avastada uusi talente Eestist ja meie lähiümbrusest.

Fotol: Common Issues in Painting and Every-Day Life 5, 2018

Traditsioonilisemate tehnikate nagu maal, joonistus, graafika ja skulptuur kõrval leiab videoid, installatsioone, performance-kunsti. Lisaks rahvusvahelise žürii poolt valitud peaauhinna võitjale toimub ka veebihääletus, kus igaüks saab anda hääle oma lemmiku poolt (2017. a. andis publikuauhinna võitja valimisse panuse enam kui 3000 hääletajat). 2017. a. pälvis peaauhinna Katrina Čemme (LT) ning 2016. a. Juhan Soomets (EE). Publikuauhindade võitjateks tulid Laura Motiejunaite (LT) ja Nojus Petrauskas (LT).

Fotol: Vita Lukstina, Täiuslik armastus, 2018

Vaata osalevaid kunstnikke ja kunstiteoseid NBYAA.eu kodulehel ja ära unusta ka oma lemmiku poolt hääletada! Publikuhääletus kestab kuni 21. oktoobrini. Kui aga soovid mõnda nendest teostest hoopis oma kodu kaunistama, siis tee tutvust NOAR-i veebipõhise kunstikeskkonnaga.

LOE LISAKS: