Kaheksatoaline taluhäärber Keila-Joal sai täielikult renoveeritud 1990. aastate lõpus. Väärika ajalooga majas püüdsid omanikud säilitada võimalikult palju autentset. Põhjaliku värskenduskuuri läbisid nii vanad puitpõrandad kui ka ahjud.

Omanike endi kujundatud kodu ei püüa mingil juhul mahtuda vaid kolmekümnendate stiili kitsastesse raamidesse. Põnevalt eklektilises elamises segunevad erinevad kümnendid sama julgelt ja jõuliselt kui särtsakad mustrid kirevatel vaipadel ja tapeetidel.

Näiteks magamistoast leiab hoopis viiteid juugendile ja ampiirstiilile.

Selle kodu seinad tühjust ei armasta — terve maja peale ei leidu ainsamatki ruumi, mis oleks jäänud puutumata maastikumaalidest, graafikast või perekonnafotodest.

Ka teisele korrusele viivad trepikäigud on kujundatud omanike hiiglaslikku kunstikogu presenteerivateks galeriideks.

Ka pere pisematele liikmetele on majas rohkelt ruumi. Kuigi planeering lubanuks teha lastele eraldi toad, on ühte ruumi toodud magamisasemed ning teise on kujundatud mängimiseks mõeldud ala.

Valges ja avaras köögis kohtuvad erinevad ajastud ja kultuurid. Samas ei mõju ootamatu kombinatsioon pärsia stiilis vaipadest, skandinaavialikust talumööblist ja antiigist üldsegi maitsetult, vaid lisab kodule kuhjaga omapära.

Vannituba ei pea olema tingimata kaetud kahhelplaatidega. Avaramas ruumis, kus seinapinna kokkupuude veega on minimaalne, on ka tapeet täiesti arvestatav alternatiiv.

Majale on juurde ehitatud mõnusalt valgusküllane talveaed, kus hommikusööki nautida või raamatuid lugeda.

Suurt maja ümbritseb suur aed. Läheduses asub mererand ja metsik loodus.

See kena kodu on müügis. Vaata lähemalt kinnisvaraportaali City24 lehelt.

LOE LISAKS: