Johani Maja asub aadressil Pärnu maantee 126. Tänava poole uhke fassaadiga hoone on sisekvartali suunas väga kodune, pakkudes tulevastele elanikele privaatsust ning romantilist vaadet 20. sajandi alguse puitarhitektuurile. Maja arhitektideks on Indrek Erm ja Emil Urbel ning sisearhitekt on Taso Mähar.

Moodne hoone on ehitatud kahe mahuna — Pärnu maantee pool kaheksa- ning Alevi tänava poole kolmekorruselisena. Esimesel kolmel korrusel on äripinnad, panipaigad ja parkla ning 4.-8. korrusel paikneb 35 kahe- kuni neljatoalist korterit pindaladega 57,1-96,5 m². Sisehoovi poole jäävatel korteritel on rõdu või terrass, maja ümbrus haljastatakse ning sinna tuleb ka laste mänguväljak.

Praegu on Johani Maja ehitus jõudnud juba etappi, kus käib aktiivne korterite ja äripindade müük ning ehitamisel on esimene näidiskorter. Pindade müügiga tegeleva LVM Kinnisvara juhatuse liikme Ingmar Saksingu sõnul on Delfi lugeja oodatud avaldama mõtteid ja soovitusi, milline võiks välja näha järgmise korteri sisekujundus. „Eelkõige soovime ehitada kodusid, mis tõesti inimestele meeldivad ja kus end hästi tuntakse,“ ütleb ta.

Nime on Johani Maja saanud kinnistu endise omaniku Johannes Kreisi järgi, kes ehitas omal ajal krundile puidust maja oma Tallinnasse õppima tulnud poegadele. Täna on korterite sisustamisel valida kahe siseviimistluspaketi vahel, mis kannavad Johannese poegade nimesid Hanno ja Erki.

Johani Maja on rajatud raudbetoonist vaivundamendile ning ehitatud raudbetoonpaneelidest. Hoone välisseinad on raudbetoon SW-paneelidest, mille välispind on puhas betoonpind. Fuajee osa on kaetud looduskiviga. Korteritel on energiasäästlikud kolmekordse klaaspaketiga puitalumiiniumaknad ja rõduuksed. Elu- ja ärihoone ehitamisel on järgitud kõiki ehitus-, keskkonna-, tervisekaitse- ja turvalisuse nõudeid.

Hoone kõrgema mahu alumisel kahel korrusel Pärnu maantee ääres on äripinnad, mis fassaadis kajastuvad suurte klaaspindadena. Madalama mahu kahel alumisel korrusel on parkla, mille fassaadid viimistletakse metallvõrega. Alates kolmandast korrusest määravad hoone välisilme tehaseviimistlusega suurpaneelid ja korrapäraselt paiknevad aknaavad.

Johani Maja pindade müügiga tegeleb LVM Kinnisvara. LVM Kinnisvara on 1992. aastal asutatud kinnisvarafirma, kellel on esindused Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Kuressaares ning kelle teenuseid on kasutanud enam kui 30 000 klienti. Ettevõttel on hetkel müügis ligi 1200 kinnisvaraobjekti.

Vaata lähemalt: www.lvm.ee/johanimaja

  • Johani maja esmaesitlus toimub sel pühapäevasel, 20. märtsil kell 12-14. Esimesele 50 kohapeal registreerunule kingitakse kinopiletid kahele Apollo kinos!
Vaata galeriid ehitusprotsessist
Jaga
Kommentaarid